9 серпня
Завантажити ще

Каноїстки Лузан та Рибачок завоювали срібло Олімпіади - це 11 медаль для України

Каноїстки Лузан та Рибачок завоювали срібло Олімпіади - це 11 медаль для України
Фото: REUTERS

Українські каноїстки Людмила Лузан та Анастасія Рибачок стали срібними призерами літніх Олімпійських ігор у Парижі. Спортсменки взяли друге місце з веслування на двійках на дистанції 500 метрів.Про це повідомляє "Суспільне.Спорт".

Розпочавши з другої доріжки, команда "синьо-жовтих" перебувала за межами першої п'ятірки лідерів. На екваторі дистанції, на позначці 250 метрів, українські спортсменки перетнули лінію шостими, відстаючи на 1,79 секунди. У другій половині дистанції Лузан та Рибачок змогли пробитися до п'ятірки найкращих, а потім на фінішному спринті вибороли друге місце на подіумі. Українська команда фінішувала з результатом 1:54.30 хвилини, поступившись лише збірній Китаю, і виборола срібло.

Срібна медаль каноїсток стала 11-тою для української збірної на Олімпійських Іграх в Парижі. Наразі Україна займає 15 місце у турнірному заліку - три золота, чотири срібла і чотири бронзи. Лідирують США (103 медалі), Китай (74) і Австралія (46).

  • 8 серпня український борець Жан Беленюк переміг польського борця Аркадіуша Марцина Кулініча у сутичці за третє місце на Олімпійських іграх 2024 року.
  • 8 серпня український борець греко-римського стилю Парвіз Насібов виборов срібну медаль на Олімпійських іграх-2024 у Парижі. У фіналі 25-річний українець поступився іранцю Саїду Есмаїлі Лейвесі з рахунком 5:6.