30 липня
Завантажити ще

Українські тенісистки Костюк та Ястремська знялися з парного турніру на Олімпіаді-2024

Українські тенісистки Костюк та Ястремська знялися з парного турніру на Олімпіаді-2024
Фото: REUTERS

Перша ракетка України Марта Костюк та тенісистка Даяна Ястремська знялися з парного тенісного турніру на Олімпійських іграх у Парижі. Про це повідомив тренер нашої збірної Михайла Філіма у коментарі "СуспІльне.Спорт".

Українки, посіяні під сьомим номером, 30 липня о 21:30 за київським часом мали зіграти матч другого кола з представницями Китайського Тайбею Се Шувей та Цзао Цзяї. Проте Марта Костюк та Даяна Ястремська не проведуть матч 1/8 фіналу олімпійського тенісного турніру у парному розряді. Причиною зняття української пари стала участь Костюк у матчі одиничного турніру Олімпіади-2024 проти Марії Саккарі. Перша ракетка України провела три години на корті, але здолала гречанку та пройшла до чвертьфіналу.

За словами Філіми, українські тенісистки попросили організаторів змагань перенести зустріч на 31 липня, проте їм надали лише три години на відпочинок після гри із Саккари. У результаті було ухвалено рішення про зняття з парного турніру.

Україна залишилася лише з одним дуетом на Олімпіаді-2024. Свій матч 1/8 фіналу мають провести сестри Людмила та Надія Кіченок, матч відбудеться у середу, 31 липня. В одиничному турнірі Олімпіади-2024 від України залишилася лише Костюк – свій матч 1/8 фіналу також програла Еліна Світоліна. У чвертьфіналі Марта зіграє проти хорватки Донни Векіч, цей матч заплановано на 31 липня.

  • 29 липня українська тенісистка Даяна Ястремська завершила виступи на Олімпіаді у Парижі в одиночному розряді.
  • 30 липня Еліна Світоліна вибула з Олімпіади у Парижі. У третьому колі українська тенісистка поступилася Барборі Крейчиковій із Чехії, переможниці Вімблдону.