29 липня
Завантажити ще

Харлан – про здобуту медаль: Присвячую її всій Україні

Харлан – про здобуту медаль: Присвячую її  всій Україні
Фото: REUTERS/Albert Gea

Для української фехтувальниці Ольга Харлан завойована бронзова нагорода на Олімпіаді-2024 має надзвичайну цінність в умовах війни в України. Про це спортсменка заявила у коментарі Суспільне Спорт.

 - Яка б медаль не була, вона для мене золота. Бо за тих кондицій, враховуючи те, де зараз знаходиться наша країна, через що ми проходимо, через що проходить кожен спортсмен, який тут представляє нашу країну... Це не передати просто. Це дуже важко, - зазначила Харлан.

Спортсменка додала, що те, що вона зробила – «просто не передати».

-  Я присвячую це всій Україні, друзі, це вам. Присвячую це нашим захисникам і захисницям. Я присвячую це тим спортсменам, які не можуть сюди приїхати, бо їх вбила Росія. Де взяла сили на камбек з кореянкою? Я українка. У нас є сили, у нас завжди будуть сили. Ми завжди будемо боротися, — сказала Харлан.

  •  29 липня Харлан принесла Україні першу медаль на цій Олімпіаді. Вона увійшла в історію України як єдина спортсменка, яка здобула нагороди на чотирьох Іграх. Крім того, Харлан — друга після Яни Клочкової українка, в якої загалом п'ять медалей Олімпійських ігор. 
  • 29 липня французькі компанії заявили про нову диверсію. У дев’яти департаментах невідомі перерізали волоконно-оптичні кабелі, які забезпечують широкосмугові послуги по всій країні. 
Новини по темі: Ольга Харлан олімпіада 2024