Завантажити ще

У мене не забрали пояс, я звільнив його, - Усик зізнався, чому відмовився від титулу IBF

У мене не забрали пояс, я звільнив його, - Усик зізнався, чому відмовився від титулу IBF

Український боксер і чемпіон світу за версіями WBA, WBO та WBC у надважкій вазі Олександр Усик заявив, що добровільно відмовився від титулу IBF. Він вирішив надати можливість іншим боксерам здобути чемпіонський пояс. Про це спортсмен розповів в інтерв'ю YouTube каналу Boxing King Media.

- Я абсолютний чемпіон світу у надважкій вазі, у нас було чотири пояси. Так, це політика – я маю захищати свої пояси. У мене не забрали титулу, я звільнив його. Але для мене дуже важливо, коли мій спорт та моя вагова категорія активні, – повідомив Усик.

Як зазначив боксер, у нього залишилося три пояси. Також він нагадав, що готується до реванш-бою з Тайсоном Ф'юрі, після чого будуватиме подальші плани.

- Джошуа – чудовий боєць, Дюбуа теж. Це чудовий бій за титул IBF. Тепер у мене залишилося три пояси. У нас є реванш із Ф'юрі. Ми проведемо реванш, а потім подумаємо, що робити далі. Для мене це не має значення. Це нормально. Я щасливий. Я вже став абсолютним чемпіоном, - наголосив він.

  • 26 червня Олександр Усик вирішив поступитися титулом IBF для поєдинку між тимчасовим володарем титулу Даніелем Дюбуа (21-2, 20 КО) та Ентоні Джошуа (28-3, 25 КО).
  • 17 липня Олександр Усик повернувся в Україну після своєї історичної перемоги над Тайсоном Ф'юрі в Ер-Ріяді і відразу ж разом із дружиною Катериною відвідав відновлену будівлю в Ірпені, на яку збирав кошти разом із UNITED24.
Новини по темі: Олександр Усик