Завантажити ще

Михайло Романчук стане другим флагоносцем України на відкритті Олімпіади-2024

Михайло Романчук стане другим флагоносцем України на відкритті Олімпіади-2024
Фото: instagram.com/misha_romanchuk/

Дворазовий срібний призер Олімпійських ігор - 2020 Михайло Романчук буде другим флагоносцем збірної України на церемонії відкриття Олімпійських ігор 2024 року в Парижі. Про це повідомили у пресслужбі Національного олімпійського комітету.

Так, Романчук нестиме прапор разом з українською тенісисткою Еліною Світоліною. Церемонія відкриття Ігор-2024 пройде у п'ятницю, 26 липня, і розпочнеться о 20:30 за київським часом. На минулих літніх Олімпійських іграх у Токіо прапор несли Олена Костевич (кульова стрілянина) та Богдан Нікішин (фехтування), що стало першим випадком, коли український прапор на церемонії відкриття пронесли два спортсмени.

Цього року в Олімпійських іграх візьмуть участь 10 714 спортсменів із 206 країн світу, це менше, ніж під час попередніх змагань у Токіо (11 092). Для участі в Олімпіаді українські спортсмени отримали 124 ліцензії. Збірна України буде представлена ​​у 26 із 32 дисциплін.

  • 18 липня перші представники збірної України вирушили до Парижа з Києва. Це члени команди зі спортивної гімнастики Олег Верняєв, Назар Чепурний, Радомір Стельмах та Ганна Лащевська.
  • 19 липня Національний олімпійський комітет України домовився з міжнародними федераціями про те, щоб українські спортсмени на Олімпіаді у Парижі не вітали нейтральних спортсменів із Росії та Білорусі.
  • 21 липня Міжнародний олімпійський комітет (МОК) опублікував остаточний список нейтральних спортсменів, які вирушать на Олімпіаду до Парижа. До нього увійшли лише 15 росіян.