16 липня
Завантажити ще

Збірна Іспанії тріумфувала на Євро, забивши вирішальний гол Англії за чотири хвилини до кінця матчу

Збірна Іспанії тріумфувала на Євро, забивши вирішальний гол Англії за чотири хвилини до кінця матчу
Фото: REUTERS

Національна команда Іспанії обіграла збірну Англії у фіналі чемпіонату Європи. "Фурія Роха" заслужила звання найсильнішої європейської збірної, закотивши вирішальний гол у ворота суперників за 4 хвилини до завершення основного часу. Це четвертий титул в історії футбольної Іспанії на цьому турнірі і найкращий показник серед національних збірних на Євро.

Іспанія з перших хвилин матчу спробувала захопити ініціативу, проте у першій половині матчу по-справжньому гострих моментів майже не було. Гра кардинально змінилася у другій половині зустрічі. Вже на 47-й хвилині Ямаль прорвався флангом і знайшов у штрафному майданчику вільного Ніко Вільямса, який з гострого кута прошив Джордана Пікфорда.

Англія відігралася на 73-й хвилині зусиллями Беллінгема та Палмера. Так, Джуд скинув під удар Коулу, а той вразив нижній кут воріт Унаї Симона.

Матч мав усі шанси перейти у додатковий час. Однак іспанці все ж таки прорвали оборону англійців за лічені хвилини до кінця поєдинку. Кукурела навісом знайшов Оярсабаля, а той обіграв воротаря і запустив м'яч у сітку воріт.

Новини по темі: Євро-2024