Завантажити ще

Українець Товкай взяв "золото" на чемпіонаті Європи з сучасного п'ятиборства

Українець Товкай взяв
Фото: facebook.com/minmolodsport

Українець Олександр Товкай виборов золото на чемпіонаті Європи з сучасного п'ятиборства, який проходив у Будапешті, Угорщина. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства молоді та спорту.

- Товкай набрав 1535 очок, випередивши попереднього чемпіона Європи, італійця Джорджіо Малана, який набрав 1525 очок, - йдеться у повідомленні.

Крім того, Товкай разом із Юрієм Ковальчуком та Гордієм Березняковим виграли срібні медалі у командних змаганнях. Ковальчука також визнано найкращим вершником чемпіонату.

  • 23 червня у сербському Белграді на чемпіонаті Європи з водних видів спорту українки Ксенія Байло та Софія Ліскун посіли перше місце у синхронних стрибках із 10-метрової вежі. Перемога у цій дисципліні стала першою для України за всю історію
  • 24 червня Україна вперше за 18 років здобула медаль чемпіонату Європи в естафеті 4х100 м комплексним плаванням – бронзу. Також ця медаль стала останньою – п'ятою – для України на Євро з плавання, яке 23 червня завершилось у Белграді. Команда отримала нагороду у складі Олександра Желтякова, Володимира Лісовця, Арсенія Ковальова та Іллі Лінника у чоловічій естафеті 4х100 м комплексним плаванням (3:33.50 хв).
Новини по темі: спорт