Завантажити ще

Еліна Світоліна відмовилася від участі у турнірі WTA через стан здоров'я

Еліна Світоліна відмовилася від участі у турнірі WTA через стан здоров'я
Фото: x.com/ElinaSvitolina

Колишня перша ракетка України Еліна Світоліна не візьме участь у турнірі WTA 250, який пройде в італійському Палермо. Спортсменка заявила, що не хоче ризикувати своїм здоров'ям. Про це тенісистка повідомила у своєму Твіттері.

- За порадою моєї медичної команди та фізіотерапевта я не зможу виступити в Палермо. Насправді я дуже хотіла зіграти перед такою чудовою публікою, як у Палермо, але мені потрібно стежити за своїм здоров'ям. Сподіваюся повернутися до змагань WTA туру якнайшвидше, наскільки це дозволить мій фізичний стан. Дякую всім за підтримку та розуміння, – пояснила українка.

Останнім турніром, у якому виступала Світоліна, став Вімблдон-2024, де вона дійшла до чвертьфіналу. Українська тенісистка здолала чотирьох суперниць, але потім програла у двох сетах казахстанській спортсменці Олені Рибакіній. Турнір у Палермо - один з останніх перед Олімпіадою-2024, на яку Світоліна вже відібралася. У 2023 році Світоліна також знялася з турніру в Італії, пояснивши це необхідністю проаналізувати свою поразку від Маркети Вондроушової у півфіналі Вімблдону.

  • 7 липня після перемоги в третьому колі Вімблдону-2024 Еліна Світоліна оновила два національні рекорди. Так, 29-річна українська тенісистка здобула 19-ту перемогу в основі Вімблдону та 95-ту - на турнірах Grand Slam.
  • 8 липня Еліна Світоліна з чорною стрічкою вийшла на матч 1/8 фіналу Вімблдону-2024. У день масованого ракетного удару Росії по Україні Світоліна через 55 хвилин перемогла китаянку Ван Сіньюй з рахунком 6:2, 6:1 і вийшла до чвертьфіналу турніру в Лондоні.

 

Новини по темі: теніс Еліна Світоліна