Завантажити ще

Світоліна програла росіянці Рибакіній і вибула з Вімблдону у чвертьфіналі

Світоліна програла росіянці Рибакіній і вибула з Вімблдону у чвертьфіналі
Фото: REUTERS

Тенісистка Еліна Світоліна (№ 21 WTA) програла російській тенісистці, яка з 2018 року грає за Казахстан, Олені Рибакіній (№ 4 WTA) в 1/4 фіналу Вімблдона. Матч закінчився рахунком 3:6, 2:6, повідомляється на сайті турніру.

Це була 5-та зустріч тенісисток, українка програла третій поєдинок. Рибакіна до 2018 року представляла Росію, але потім змінила громадянство на казахстанське. У 2022 році Рибакіна стала першою в історії Казахстану переможницею турніру Великого шолома в одиночному розряді. На пресконференції Рибакіну запитали, чи засуджує вона війну та дії Росії, на що тенісистка прямо не відповіла: "Зі свого боку я можу сказати лише те, що представляю Казахстан. Я не вибирала, де мені народитись".

Світоліна втретє зіграла в 1/4 фіналу на Вімблдонському турнірі і вперше програла на цій стадії. Її найкращим досягненням на трав'яному мейджорі є півфінал 2019 та 2023 років.

  • 8 липня Світоліна перемогла китаянку Ван Сіньюй та вийшла у чвертьфінал турніру Вімблдону. Матч відбувся у день масованого ракетного удару Росії по Україні, тенісистка грала з чорною стрічкою.
  • Еліна Світоліна стала останньою українкою, яка вибула із Вімблдону-2024 після Даяни Ястремської та Марти Костюк у третьому колі.