Завантажити ще

Усі допущені на Олімпіаду-2024 російські борці відмовилися від участі у турнірі

Усі допущені на Олімпіаду-2024 російські борці відмовилися від участі у турнірі

Російські борці повністю відмовилися брати участь в Олімпіаді-2024 під "нейтральним статусом". Про це пише "Суспільне".

Після перевірки МОК десятьох російських борців було допущено до участі в Олімпіаді-2024 за умови виступу під нейтральним прапором. Одна спортсменка одразу відмовилася від запрошення, а дев'ятьох підтвердили свою участь. Серед них мали бути чотири представники вільної боротьби, три представниці жіночої боротьби та два борці у греко-римській боротьбі. Однак останньої миті росіяни змінили своє рішення. Вони заявили, що затверджений список спортсменів був спрямований на "руйнування командної єдності" і тому відмовилися від ліцензій.

В результаті відбудеться перерозподіл олімпійських ліцензій у рамках тих турнірів, на яких росіяни вибороли свої перепустки. Очікується, що Україна отримає три додаткові ліцензії: дві у вільній боротьбі та одну у жіночій.

  • 29 червня Міжнародний олімпійський комітет оприлюднив результати другої та третьої перевірки від AINERP. В результаті до участі в Олімпійських іграх у Парижі буде допущено 10 російських та білоруських спортсменів, які виступатимуть під "нейтральним" статусом.
  • 6 липня президент Національного олімпійського комітету України Вадим Гутцайт та виконувач обов'язків міністра молоді та спорту Матвій Бідний направили до Міжнародного олімпійського комітету доказу підтримки війни російськими атлетами, які кваліфікувалися на Олімпіаду-2024 у Парижі.