1 липня
Завантажити ще

Українці взяли "золото" та "бронзу" на ЧЄ з веслування на каяках та каное

Українці взяли
Фото: facebook.com/minmolodsport

На чемпіонаті Європи з веслування на байдарках та каное у Словаччині українці Володимир Савчин та Тарас Кузик вибороли перші медалі на 1000 метрів серед молоді. Про це повідомляє пресслужба Міністерства спорту.

- Наш екіпаж каное-двійки Володимир Савчин та Тарас Кузик впевнено переміг на дистанції 1000 м у категорії U23 з результатом 3:38.647. Вітаємо наших чемпіонів та призерів Європи та продовжуємо вболівати за українців у Братиславі, - йдеться у повідомленні.

Тим часом їхні земляки – Тарас Бовкун та Захар Іванчук фінішували третіми на дистанції 1000 м у юніорській каное-двійці. Спортсмени взяли "бронзу", подолавши маршрут із часом 3:45.860.

Загалом на ECA Junior and U23 Canoe Sprint European Championships у Братиславі (Словаччина) цього року Україну представляють 38 спортсменів. Наші земляки змагаються у 37 видах програми. Чемпіонат триватиме до 30 червня.

  • 23 червня на чемпіонаті Європи з фехтування у швейцарському Безелі українські шаблістки стали віцечемпіонами. Наша команда взяла "срібло", посівши другу позицію у списку переможців турніру. До складу нацкоманди увійшли Ольга Харлан, Аліна Комащук, Олена Кравацька та Юлія Бакастова.
  • 22 червня у сербському Белграді на чемпіонаті Європи з водних видів спорту українки Ксенія Байло та Софія Ліскун посіли перше місце у синхронних стрибках із 10-метрової вежі. За свій виступ українки здобули 288,78 бала. Перемога у цій дисципліні стала першою для України за всю історію.
Новини по темі: Гребля Чемпіонат Європи