Завантажити ще

Українські шаблістки здобули "срібло" на ЧЄ з фехтування

Українські шаблістки здобули
Фото: facebook.com/minmolodsport

На чемпіонаті Європи з фехтування у швейцарському Безелі українські шаблістки стали віцечемпіонами. Наша команда взяла "срібло", посівши другу позицію у списку переможців турніру. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства спорту.

- Наша команда у складі: Ольга Харлан, Аліна Комащук, Олена Кравацька та Юлія Бакастова здобули «срібло» чемпіонату Європи з фехтування, що проходить у швейцарському Базелі. Вітаємо наших віцечемпіонок Європи, їхніх тренерів! А Олену Краватську вітаємо з День народження!, – йдеться у повідомленні.

Так, у фінальному поєдинку підопічні Євгенія Стаценко та Андреа Теренціо лише один укол програли команді Франції з рахунком 44:45. "Бронзові" медалі здобули іспанські шаблістки. Для Ольги Харлан це 22 медаль на континентальних першостях, для Аліни Комащук 5-а, для Олени Кравацької 4-а, для Юлії Бакастової 3-а.

  • 18 червня у швейцарському Базелі пройшов чемпіонат Європи з фехтування, в якому українка Олена Кривицька зіграла проти росіянки з грузинським паспортом Майї Гучмазової. Здобувши перемогу, наша шаблістка покинула майданчик, не потиснувши руку суперниці.
  • 18 травня українська спортсменка Ольга Харлан здобула срібні нагороди на етапі Кубка світу з фехтування на шаблях у болгарському Пловдіві. То були завершальні змагання перед Олімпійськими іграми.
  • 4 травня жіноча збірна України з фехтування на рапірах вперше в історії посіла 3 місце на Кубку світу в Гонконгу, здобувши перемогу над Південною Кореєю у матчі за бронзу. Поєдинок завершився з рахунком 34:31.