Завантажити ще

Українки Байло та Ліскун взяли "золото" на ЧЄ зі стрибків у воду

Українки Байло та Ліскун взяли
Фото: facebook.com/minmolodspor

У сербському Белграді на чемпіонаті Європи з водних видів спорту українки Ксенія Байло та Софія Ліскун посіли перше місце у синхронних стрибках із 10-метрової вежі. Про це повідомляє пресслужба Міністерства молоді та спорту України.

- Софія Ліскун та Ксенія Байло стали чемпіонками Європи у синхронних стрибках із 10 м вежі. За свій виступ українки здобули 288,78 бала, - йдеться у повідомленні.

У Міністерстві зазначили, що перемога у цій дисципліні стала першою для України за всю історію. Для української команди на цих змаганнях перемога Байло та Ліскун збільшила медальну кількість. Тепер у "скарбничці" нашої збірної є "золото", "два срібла" та одна "бронза".

  • 19 червня українець Олександр Желтяков завоював «золото» чемпіонату Європи з водних видів спорту. Це перше "золото" для України на Євро-2024 з водних видів спорту, яке відбувається у столиці Сербії Белграді. Також це перше золото України в історії на відстані 200 метрів на спині.
  • 12 червня українці Владислав Лавський та Олег Дорощук отримали "срібло" та "бронзу" чемпіонату Європи-2024 зі стрибків у висоту. Для Лавського чемпіонат став дебютним на дорослій першості. Дорощук виступав удруге – у 2022 році він посів четверте місце.
  • 10 червня легкоатлетка Ярослава Магучіх вдруге поспіль виграла золото чемпіонату Європи, подолавши висоту 2,01 м. Друге місце посіла спортсменка з Сербії Ангеліна Топіч (1,97 м), а бронза дісталася ще одній українці Ірині Геращенко (1,95 м)..