Завантажити ще

Дарія Миронюк принесла Україні друге в історії срібло на ЧЄ-2024 з фехтування на рапірах

Дарія Миронюк принесла Україні друге в історії срібло на ЧЄ-2024 з фехтування на рапірах
Фото: .instagram.com/malin_city/

Україна здобула другу в історії медаль на чемпіонатах Європи з фехтування у жіночому одиничному турнірі на рапірах. Цю нагороду в "скарбничку" країни принесла Дарія Миронюк, яка здобула срібло. Про це повідомляє "Суспільне".

Континентальна першість проходить у Базелі, Швейцарія. Україну на цьому етапі представляли чотири рапіристки: Аліна Полозюк, Дарія Миронюк, Ольга Сопіт та Катерина Буденко. До 1/4 фіналу потрапили дві українські спортсменки: Полозюк здолала чинну чемпіонку світу з Італії Аліче Вольпі (15:14), а Миронюк – австрійку Олівію Вольгемут (15:11).

Проте Миронюк не вдалося завоювати золото. Вирішальний поєдинок Миронюк провела проти титулованої італійки Аріанни Ерріго. Ерріго змогла змінити перебіг поєдинку, і в результаті українка поступилася у фіналі з рахунком 10:15, ставши срібним призером чемпіонату Європи. Це друга медаль України на чемпіонатах Європи з рапіри в історії. Вперше цього  досягла Ольга Лелейко у 2007 році, завоювавши бронзу.

Дарія Миронюк – чинна чемпіонка України з фехтування на рапірі. 22-річна спортсменка спеціалізується на рапірі та є чемпіонкою молодіжного Євро-2024, який проходив в Анталії. Вона здобула золото, здолавши угорку Жасмін Папп (15:6). Також Дар'я є співавтором історичної командної бронзи на Кубку світу 2024 року у Гонконгу. Загалом вона стала шостим фехтувальником в історії України, яка здобула особисте золото чемпіонату Європи U23, і лише другою рапіристкою після Ольги Сопіт.

  • 18 травня українська спортсменка Ольга Харлан здобула срібні нагороди на етапі Кубка світу з фехтування на шаблях у болгарському Пловдіві. То були завершальні змагання перед Олімпійськими іграми.
  • 4 травня жіноча збірна України з фехтування на рапірах вперше в історії посіла 3-те місце на Кубку світу в Гонконгу, здобувши перемогу над Південною Кореєю у матчі за бронзу.
Новини по темі: спорт фехтование