Завантажити ще

Михайлюк став другим українцем в історії, який виграв титул чемпіона НБА

Михайлюк став другим українцем в історії, який виграв титул чемпіона НБА
Фото: fbu.ua

У ніч на 18 червня відбувся п'ятий матч фінальної серії плей-офф, у якому український баскетболіст Святослав Михайлюк став чемпіоном НБА у складі "Бостон Селтікс". Про це повідомляє Sport24.

Внаслідок гри "Бостон" здобув чергову перемогу над "Далласом". "Селтікс" вели у серії 3:1, і ця перемога принесла їм бажаний Кубок Ларрі О'Брайєна, зробивши чемпіонами НБА сезону 2023/24. Для "Селтікс" цей трофей став 18-м в історії, що є рекордом НБА ("Лос-Анджелес Лейкерс" має 17 перемог). Український баскетболіст "Бостона" Святослав Михайлюк вийшов на останній хвилині гри та зробив один підбір. У плей-офф він зіграв у 8 матчах, у середньому проводячи на майданчику 4 хвилини та набираючи 1 очко та 0,6 підбирання.

27-річний Михайлюк став лише другим українцем в історії, який виграв чемпіонство в НБА. До нього цим міг похвалитися лише Станіслав Медведенко, який разом із "Лейкерс" переміг "Філадельфію" у фіналі 2001 року та повторив успіх роком пізніше, додавши ще одне чемпіонське кільце.

  • 18 червня збірна України взяла участь у заключному етапі Гран-прі сезону-2024 з параатлетики. Турнір проходив у Парижі, який прийматиме Паралімпійські ігри з 28 серпня по 8 вересня цього року. Наші спортсменидодали до "скарбнички" України 17 медалей.
  • 16 червня у чеському Брно відбувся етап Гран-прі, у якому українська гімнастка Таїсія Онофрійчук посіла друге місце.