Завантажити ще

МОК перевірив спортсменів із РФ та Білорусі - 17 атлетів не допустять до Олімпіади-2024

МОК перевірив спортсменів із РФ та Білорусі - 17 атлетів не допустять до Олімпіади-2024

Міжнародний олімпійський комітет опублікував перші результати перевірки "нейтральних атлетів" - спортсменів із російськими та білоруськими паспортами. Із 42 атлетів, які отримали ліцензії, 17 не допущені до участі в Олімпійських іграх, пише "Інтерфакс-Україна".

– Міжнародний олімпійський комітет представив перші результати перевірки нейтральних атлетів. У деяких видах спорту атлети з російськими та білоруськими паспортами кваліфікувалися на Олімпійські ігри-2024 та набули статусу індивідуальних нейтральних атлетів (AIN), - йдеться у заяві.

В організації заявили, що у грудні 2023 року виконавчий комітет МОК встановив низку критеріїв для набуття статусу AIN, а в березні 2024 року було створено Групу з розгляду відповідності критеріям (AINERP), яка оцінює придатність спортсменів та допоміжного персоналу з російськими та білоруськими паспортами для участі в Іграх у Парижі-2024. На цей час AINERP оприлюднила результати перевірки спортсменів у велоспорті (шосе), стрибках на батуті, важкій атлетиці, боротьбі та тхеквондо. У результаті 17 із 42 спортсменів, які отримали ліцензії, не пройшли перевірку.

Згідно з рішеннями AINERP, МОК не допустив жодного спортсмена у тхеквондо (з 5 ліцензованих), двох спортсменів у важкій атлетиці (з 4 ліцензованих) та десять спортсменів у боротьбі (з 26 ліцензованих). Водночас комісія допустила до участі в Олімпіаді всіх чотирьох кваліфікованих спортсменів у шосейному велоспорті та трьох - у стрибках на батуті. Повідомляється, що цей список буде оновлюватись відповідно до нових рішень AINERP.

Новини по темі: МОК олімпіади 2024 року