25 червня
Завантажити ще

Дві українські спортсменки вперше одночасно вийшли у фінал Євро з легкої атлетики

Дві українські спортсменки вперше одночасно вийшли у фінал Євро з легкої атлетики
Фото: Суспильне

Вперше в історії нашої країни одразу дві спортсменки - Ольга Корсун та Ганна Красуцька - вийшли у фінал чемпіонату Європи з легкої атлетики. Спортсменки подолали кваліфікацію у потрійному стрибку на змаганнях у Римі. Про це пише "Суспільне".

На змаганнях Україну в кваліфікації потрійного стрибка представляли Марія Сіней, Ольга Корсун та Ганна Красуцька. Лідер збірної України Марина Бех-Романчук не потрапила до складу через травму. За результатами кваліфікації двом українкам удалося пройти у фінал.

Красуцька та Корсун потрапили до групи В разом із Дар'єю Деркач – іншою українкою, яка виступає за Італію та є 5-кратною чемпіонкою цієї країни.
Красуцька та Корсун кваліфікувалися у фінал у потрійному стрибку з результатом 14.00 м та 13.99 м відповідно. У своїй групі українки поступилися лише Деркач, яка показала найкращий результат сезону (14:10 м), та спортсменці з Румунії Флорентіні Юшко (14:11). У загальному заліку українки посіли сьоме та дев'яте місця відповідно. Сіней зазнала травм під час першого стрибка і знялася зі змагань. Змагання українська стрибунка завершила без результату.

Дві українки у фіналі Євро у потрійному стрибку – найкращий результат в історії країни. До цього Україна не була представлена ​​більш ніж однією стрибункою у вирішальній стадії турніру.

  • Фінал чемпіонату Європи з легкої атлетики у потрійному стрибку відбудеться у неділю, 9 червня, о 22.00 за київським часом.
  • І для Корсун, і для Красуцької це перший вихід у фінал чемпіонату Європи у кар'єрі.
Новини по темі: спорт легка атлетика