Завантажити ще

Олександр Усик розплакався на пресконференції, коли згадав про покійного батька

Олександр Усик розплакався на пресконференції, коли згадав про покійного батька
Фото: Andrew Couldridge/REUTERS

Новий абсолютний чемпіон світу в суперважкій вазі Олександр Усик (22−0, 14 КО) прокоментував перемогу над Тайсоном Ф’юрі (34−1−1, 24 КО). Український боксер не стримав емоцій на пресконференції, коли згадав батька, який помер у 2012 році, за кілька тижнів після перемоги сина на Олімпійських іграх-2012 у Лондоні.

- Ти розповідав, що перед твоїми поєдинками у снах приходить твій батько і посміхається. Цього разу теж? - запитали журнілісти.

- Ні. Тому що востаннє, коли мій батько приходив уві сні… Я сумую за своїм батьком. Сказав йому: "Ти живеш там, я живу тут. Будь ласка, не приходь до мене. Люблю тебе". Для мене важко, коли батько приходить у снах. Буду пам’ятати його все своє життя. Знаю, що він зараз тут, серед нас, - сказав Усик.

Також Усик звернувся до покійного батька та бога зі словами подяки після перемоги над Тайсоном Ф'юрі.

- Батьку, ти чуєш мене? Ми це зробили! Я дякую своїй команді, Богу, Ісусу. Чудовий час, чудовий день. Тайсоне, без тебе цей бій не був би можливим. Негайний реванш? Так звичайно. Я готовий до реваншу. Слухайте… ми зробимо ще один добрий бій, - сказав українець після бою.

Після бою із Ф'юрі Олександр Усик був змушений відправитися у лікарню. Через це навіть запізнився на пресконференцію. У нього була підозра на перелом щелепи, повідомляє Fight Hub TV. Проте його промоутер Олександр Красюк це спростував - він пояснив журналістам, що "це старе, в Усика це вже довгий час". Під час спілкування з журналістами на обличчі українця були помітні гематоми, отримані після ударів від Тайсона.

  • Український боксер Олександр Усик переміг британця Тайсона Ф'юрі, ставши абсолютним чемпіоном світу в гевівейті вперше в історії об'єднавши чотири чемпіонські пояси - WBA, IBF, WBO, WBC. Боксери провели 12 раундів, українець переміг за очками роздільним рішенням суддів: 115-112, 114-113 та 113-114. Бій проходив у Саудівській Аравії.
  • Усик першим в історії об'єднав чотири пояси. Українець до поєдинку володів поясами WBA, IBF та WBO, а британець - WBC. Останнім чемпіоном світу в хевівейті вважався Ленокс Льюїс у 1999, але тоді він володів лише трьома поясами.