Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Юніорська збірна України виграла дві золоті та одну срібну медалі на чемпіонаті Європи з фехтування

Юніорська збірна України виграла дві золоті та одну срібну медалі на чемпіонаті Європи з фехтування
Фото: facebook.com/olympicua

На чемпіонаті Європи з фехтування, який проходив у Неаполі, юніорська збірна України здобула дві золоті та одну срібну медалі. Про це повідомили у Національному олімпійському комітеті України та національній олімпійській збірній.

- Медаль вищого ґатунку в командній першості вибороли наші шпажистки. Відзначилися Ганна Максименко та Емілі Конрад, які напередодні розіграли особисте "золото" разом з Аліною Дмитрук та Олександрою Романовою, — йдеться у повідомленні.

На початку змагань на чемпіонаті українська збірна з фехтування здобула перемоги над Швецією з рахунком 45:34 та Румунією з рахунком 42:40. У півфіналі після напруженої боротьби вони здолали Угорщину лише одним уколом із рахунком 45:44. У фіналі українські фехтувальники зустрілися з командою Франції. У завзятій сутичці Емілі Конрад зрівняла рахунок за дві секунди до закінчення основного часу та вирвала неймовірну перемогу для України. В результаті юніорська збірна завершила континентальну першість із двома золотими та однією срібною медалями.

  • 27 лютого на юніорському чемпіонаті Європи з фехтування дві українські шпажистки розіграли "золото" в особистих змаганнях. Ганна Максименко зі Львова здобула перемогу з рахунком 15:11 над Емілі Конрад та виграла свою третю золоту медаль у цьому турнірі.
  • 13 листопада вперше за останні сім років жіноча збірна України з фехтування виграла "золото" на етапі Кубка світу. Українські шпажистки Влада Харькова, Олена Кривицька, Джоан Фейбі Бежура та Інна Бровко здобули перемогу в командному змаганні в італійському Леньяно, здобувши перемогу в напруженому фіналі з рахунком 41:40 над збірною Південної Кореї.