Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Грушин та Беленюк відмовилися стояти поруч із росіянином під час нагородження

Грушин та Беленюк відмовилися стояти поруч із росіянином під час нагородження
Фото: facebook.com/ukrwrestling

На церемонії нагородження на чемпіонаті Європи - 2024 з греко-римської боротьби у Бухаресті українські борці Олександр Грушин та Жан Беленюк відмовилися робити спільні фотографії з російським та іншими спортсменами. Про це повідомили в Асоціації спортивної боротьби України у Facebook.

- Грушин відмовився від спільного фото із представником країни-бензоколонки. Пишаємося громадянською позицією наших спортсменів. А військовим злочинцям не місце у спорті! - йдеться у повідомленні.

Грушин, вигравши срібло у ваговій категорії до 63 кг, відмовився ставати на перший щабель п'єдесталу для спільного фото з "нейтральним" представником РФ Анваром Аллах'яровим, а також азербайджанцем Мурадом Мамедовим та Едмондом Назаряном із Болгарії.

Беленюк, вигравши бронзу у ваговій категорії до 87 кг на чемпіонаті, одразу після нагородження пішов у роздягальню, залишивши п'єдестал для спільного фото з російським, білоруським та турецьким спортсменами.

  • 8 лютого стало відомо, що під час воєнного стану 317 українських спортсменів, тренерів та інших працівників спортивної індустрії прострочили свої дозволені терміни перебування за кордоном. Серед порушників були футболісти, кікбоксери, легкоатлети та інші спортсмени.
  • 7 лютого на чемпіонаті світу з біатлону у чеському Новому Місті українська команда у класичній змішаній естафеті, що включає Артема Приму, Дмитра Підручного, Юлію Джиму та Ірину Петренко, посіла сьоме місце.