Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
1 травня
Завантажити ще

Українські спортсмени другий рік поспіль оновлюють національний рекорд на ЧС з санного спорту

Українські спортсмени другий рік поспіль оновлюють національний рекорд на ЧС з санного спорту
Фото: архів Антона Дукача

Україна другий рік поспіль оновляє національний рекорд на чемпіонатах світу з санного спорту. Антон Дукач посів 12-е місце, а Андрій Мандзій став 15-м, продемонструвавши вражаючий прогрес, повідомляє "Суспільне"

До чемпіонату світу - 2023 Україна жодного разу не фінішувала двома санкарями у топ-20. Але вже  другий рік нашим спортсменам вдається не тільки цього досягти, але і встановити нові національні рекорди в олімпійській дисципліні. У 2023-му році Андрій Мандзій показав новий рекорд - 14-те місце, а в 2024-му Дукач його перевершив - 12-те.

Українські санкарі також демонструють успіхи у чоловічих одномісних санях на етапах Кубка світу. Протягом останніх двох сезонів вони вперше фінішували у топ-10 на рівні Кубка світу, а також демонстрували результати у топ-20 на двох останніх чемпіонатах Європи.

Антон Дукач, коментуючи прогрес, зауважив, що вдалося конкурувати з попередніми призерами чемпіонату світу, багато з яких не подолали важку трасу та закінчили гонку з гіршими результатами.

- Це (виступ в чоловічих одномісних санях, – авт. ) - найкращий результат серед чоловіків на чемпіонатах світу. Це вдалося, бо багато лідерів не подолали трасу, включаючи призерів чемпіонату світу. Ми показали гарний результат. Заїзди були важкі, але ми справились з ними, - сказав Дукач.

Андрій Мандзій своєю чергою додав, що успіх також пов'язаний із значним прогресом в інвентарі та інформації про трасу, а також з сильним молодим поколінням.  

- Ми показали, що вдалося потрапити на вищі рівні та конкурувати з кращими. У нас є молоді таланти, такі як Даниїл Марциновський, який вже дебютував та впевнено пройшов до вісімки найкращих, - відзначив Мандзій.

Головний тренер Тарас Гарцула підкреслив, що ще до початку роботи із чоловічою командою були сумніви в їхньому успіху, проте тепер вони регулярно борються навіть за топ-10.

Новини по темі: спорт Чемпіонат Світу