Завантажити ще

Помер легендарний український баскетболіст Анатолій Паливода

Помер легендарний український баскетболіст Анатолій Паливода
Фото: https://fbu.ua/news/

Помер Анатолій Паливода, який став легендою як гравець і тренер українського баскетболу. Йому було 76 років, він хворів на синдром Вольфа-Паркінсона-Вайта – вродженою аномалією будови серця, повідомили в офіційному сайті Федерації баскетболу України.

Поливода народився в Єнакієві та розпочав свою славетну кар'єру в столичному "Будівельнику", де він захищав кольори команди з 1964 по 1972 рік. У 1967 році він вже був чемпіоном Радянського Союзу як частина збірної Української РСР. Того ж року він здобув золоті медалі на чемпіонатах світу та Європи.

Також Поливода виборов "бронзу" на Олімпійських іграх 1968 року та отримав титули чемпіона Європи та золоту медаль на літніх Іграх у Мюнхені 1972 року. Припинив спортивну кар'єру в 25 років через хворобу.

Після цього Поливода отримав освіту в Київському держінституті фізкультури та довгі роки працював  в КНУ імені Шевченка. У кінці 80-х змушений був піти на пенсію через погіршення свого стану здоров'я. Останні роки прожив у Миргороді на Полтавщині.

Новини по темі: Баскетбол Втрати