Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Даяна Ястремська у першому колі Australian Open обіграла чинну чемпіонку Вімблдону

Даяна Ястремська у першому колі Australian Open обіграла чинну чемпіонку Вімблдону
Фото: REUTERS/Tracey Nearmy

23-річна українська тенісистка з Одеси Даяна Ястремська вийшла у друге коло Відкритого чемпіонату Австралії - першого у сезоні турніру Великого шолому. У першому колі Australian Open-2024 Ястремська обіграла чинну чемпіонку Вімблдону, сьому ракетку світу 24-річну чеську тенісистку Маркету Вондроушову. Про це повідомив "Великий теніс України".

Видання назвало перемогу Даяни Ястремської однією з найбільших сенсацій першого кола Australian Open. Одеситка, яка посідає 93-е місце у світовому рейтингу, вперше з US Open-2020 зіграє в другому колі на "мейджорі". 

На матч Даяна прийшла з тенісною сумкою з наклейкою: "Будь хоробрим, як українець". Після гри Ястремська написала на камері: «Слава Україні» та дала експрес-інтерв'ю на корті, під час якого нагадала про війну в Україні.

- Щоб розповісти про те, що відбувається в Україні, кількох секунд недостатньо. Я дуже пишаюся нашою країною. Пишаюся нашим народом. Пишаюся нашими воїнами. Коли я була в Брісбені, перед моїм матчем у будинок моєї бабусі влучила ракета. Важко було грати. Нам потрібно пам'ятати й надавати якомога більше підтримки Україні. Я пишаюся тим, що я українка, і спасибі вам усім за підтримку! - сказала 23-річна українська тенісистка.

Наступний матч Ястремська проведе проти 23-річної росіянки Варвари Грачової, яка з середини 2023 року представляє Францію.

21-річна українка Марта Костюк також виграла свій стартовий матч на австралійському "мейджорі", обігравши 23-річну американку Клер Лю. Перша ракетка України 29-річна Еліна Світоліна у першому колі обіграла 18-річну австралійку Тайлу Престон. Одеситка не програє у першому колі на турнірі у Мельбурні з 2014 року. 

Відкритий чемпіонат Австралії розпочався у Мельбурні 14 січня та триватиме до 27 січня. Чинна чемпіонка турніру серед жінок - 25-річна білоруська тенісистка Арина Соболенко.

  • У липні Даяна Ястремська показала, як її молодша сестра ховалася у ванній через чергову атаку Росії на Одесу.
  • У грудні Жіноча тенісна асоціація (WTA) назвала Еліну Світоліну "Поверненням 2023 року".
Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Australian Open (@australianopen)