Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Вперше в історії Україна здобула медаль на юніорському чемпіонаті світу зі скелетону

Вперше в історії Україна здобула медаль на юніорському чемпіонаті світу зі скелетону
Фото: https://www.instagram.com/ukrsportbase/

Український скелетоніст Ярослав Лавренюк посів третє місце на юніорському чемпіонаті світу U-20 у норвезькому Ліллехаммері. Це перша в історії медаль для України на подібному ЧС, повідомляє "Суспільне"

Після першого спуску Лавренюк посідав друге місце, уступивши лише Давісу Валдовскісу з Латвії. Проте у другому спуску українець уступив ще одному латвійцю, Ренарсу Юмікісу, який в кінцевому підсумку виборов друге місце.

Чемпіонський титул серед юніорів U-20 достався Валдовскісу, який виграв обидва спуски.

Щодо інших українських учасників, то Владислав Клименко посів восьме місце, Леонід Ткачук опинився на 11-й позиції, а Костянтин Дзюба фінішував на 12-му місці.

  • Учасниками юніорського чемпіонату світу у складі збірної України стали чотири скелетоністи. Лавренюк виступив в обох категоріях - і до 20, і до 23 років.
  • Лавренюк став першим українським медалістом в історії на юніорських чемпіонатах світу зі скелетону. Владислав Гераскевич, перший скелетоніст в історії України, не виграв нагороди на цьому рівні (посів четверте місце у 2020 році).
  • Це  четверта медаль для Лавренюка у сезоні. Три попередні нагороди він виборов на юнацьких змаганнях серії OMEGA (одне "срібло" та дві "бронзи").
  • З 19 січня по 1 лютого у корейському Канвоні відбудуться зимові юнацькі Олімпійські ігри-2024. Лавренюк виступить у скелетоні разом із Владиславом Клименком.
Новини по темі: спорт скелетон