Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Україна не бойкотуватиме Паралімпіаду-2024, на яку допустили "нейтральних" росіян та білорусів

Україна не бойкотуватиме Паралімпіаду-2024, на яку допустили
Фото: Укрінформ/facebook.com/NationalSportsCommitteeOfTheDisabledOfUkraine

Україна візьме участь у Паралімпійських іграх-2024 у Парижі, до яких допустили “нейтральних” спортсменів з Росії й Білорусі. Про це повідомив президент Паралімпійського комітету України Валерій Сушкевич під час пресконференції в "Укрінформі".

- Ми налаштовані брати участь у Паралімпіаді в Парижі… Не хочу будь-якої думки, в якій йшлося б про те, щоб прибрати українського спортсмена. Коли він стикнувся з бомбардуваннями й дефіцитом коштів, коли він пройшов окупацію, стояв перед "орками", які його обшукували, був на межі смерті, коли в нього загинули рідні й близькі, – й він готовий перемагати в ім'я України, ми зобов'язані зробити все, щоб цей атлет (змагався. - Авт.), - сказав Сушкевич.

Водночас він розповів, що Паралімпійський комітет України зробить усе, щоб росіяни та білоруси не брали участі в Паралімпіаді. Зокрема Україна планує об'єднатися з іншими країнами та проаналізувати процедуру щодо визначення їхнього нейтрального статусу.

- Ми об'єднали необхідну квоту країн Європи, яка вимагає скликання позачергової генеральної асамблеї Європейського паралімпійського комітету, на якій мають бути опрацьовані питання, що стосуються процедури допуску нейтральності Росії, — заявив Валерій Сушкевич.

За його словами, звернення до керівництва Європейського паралімпійського комітету щодо скликання асамблеї підписали Латвія, Данія, Німеччина, Фінляндія, Польща, Грузія, Литва, Естонія, Велика Британія та Швеція.

Скликання генеральної асамблеї Міжнародного паралімпійського комітету для ухвалення рішення про усунення Російського паралімпійського комітету від участі в Паралімпіаді можливе у разі визнання Росією того, що вона впливає на Міжнародний паралімпійський комітет.

29 вересня Міжнародний паралімпійський комітет дозволив участь російських та білоруських спортсменів у Іграх-2024 під нейтральним прапором. Рішення ухвалили на генеральній асамблеї в Бахрейні. Через вторгнення Росії до України російські та білоруські спортсмени залишалися поза Паралімпійськими іграми-2022 у Пекіні. 

Новини по темі: Паралімпіада