Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Україна не поїде на ЧС-2024 з пляжного футболу через допуск Білорусі

Україна не поїде на ЧС-2024 з пляжного футболу через допуск Білорусі
Фото: facebook.com/Асоціація пляжного футболу України

Збірна України з пляжного футболу знялася з чемпіонату світу-2024 через допуск Білорусі під національним прапором. Про це 27 вересня повідомила Асоціація пляжного футболу України.

- Збірна України з пляжного футболу не зіграє на найближчому чемпіонаті світу, який пройде 15-24 лютого в ОАЕ (2024 FIFA Beach Soccer World Cup). Наша збірна здобула одну з чотирьох перепусток від Європи, але також на чемпіонат світу в Дубаї кваліфікувалася і збірна білорусі, — йдеться у заяві на сайті асоціації.

В Асоціації пляжного футболу України зазначили, що виконують наказ Міністерства молоді та спорту України, який забороняє брати участь у міжнародних змаганнях, де беруть участь спортсмени/команди, які представляють Росію та Білорусь під національним прапором, а не у нейтральному статусі.

В Асоціації пляжного футболу України розповіли, що вони та Українська асоціація футболу зверталися до FIFA та Міжнародної федерації пляжного футболу (BSWW) з проханням відсторонити команду Білорусі за її співучасть у збройної агресії Росії проти України. Також футбольні чиновники відмовилися від пропозиції, щоб білоруси зіграли без своїх національних символів.

Як зазначило Суспільне Спорт, організатори не допустили до змагань чинних чемпіонів – збірну Росії. Дорослі збірні РФ відсторонені ФІФА у відповідь на повномасштабне вторгнення РФ в Україну.

Україна відмовилася виступати на другому поспіль чемпіонаті світу з пляжного футболу. Востаннє збірна кваліфікувалася до фінальної частини чемпіонату світу у 2021 році, однак відмовилися від участі через проведення змагань у Росії. У серпні чоловіча збірна України з пляжного футболу відмовилася від участі у Євролізі-2023, куди також відібралася Білорусь.