Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Призер «Ігор Нескорених» Володимир Гера: Було шкода суперників, бачити їхнє розчарування

Призер «Ігор Нескорених» Володимир Гера: Було шкода суперників, бачити їхнє розчарування
Фото: герой ФБ Збірної України Invictus Games

Володимир Гера виграв срібло для України на Invictus Games 2023, що проходять зараз у німецькому Дюссельдорфі. Він став другим у метанні диску з результатом 10,50 метри.

До складу української збірної чоловік потрапив весною цього року, пройшовши національний відбір. Для цього треба було пропливти на швидкість 50 метрів на спині, а також зіграти у настільний теніс. Після чого організатори ухвалили його кандидатуру.

- Шлях досить стандартний, як і для кожного учасника Ігор. Все що треба – бути частково зацікавленим у спорті, тричі на тиждень відвідувати спортзал, це вже є достатнім, - говорить Володимир Гера.

Володимир Гера родом із села Чернилява Яворівського району Львівської області. В 2013 році він закінчив військову академію. А вже за рік на Донбасі розпочалась війна з Росією. Там наш герой виконував бойові завдання у складі 24-ї ОМБр. 1 вересня 2014 року чоловік отримав поранення, спинний мозок було пошкоджено. З того часу він користується колісним кріслом.

З таким видом спорту, як метання диску, Володимир познайомився вже після відбору до збірної.

- Підготовка включала не тільки сам процес метання диску, а й ряд силових тренувань на плечовий пояс та збалансоване харчування. Самі змагання – це досить нервовий процес, але мене сильно підтримували рідні та дружина Олеся, тренери, колеги по збірній. І, як бачите, є позитивний результат, - говорить Володимир Гера. – Переживав в ніч перед виступом. А на змаганнях був уже спокійний.

Володимир тренувався у залі по два дні підряд, потім мав один день відпочинку. І потім знову два дні тренувань. У такому ритмі він прожив три місяці. Категорію «метання диску» Володимир Гера для себе обрав, бо так йому рекомендував зробити призер минулих «Ігор Нескорених».

До свого успіху спортсмен ставиться філософськи, вважаючи, що все-таки головне в таких змаганнях не перемога, а участь.

- Було шкода суперників, бачити їхнє розчарування. Спорт – не моє, - каже Володимир Гера.

Довідка Коротко про

Invictus Games, вони ж «Ігри Нескорених» – це міжнародні спортивні змагання в паралімпійському стилі. Їх заснував принц Гаррі. В них беруть участь поранені військові. Вони змагаються між собою в таких видах спорту, як баскетбол на візках, волейбол сидячи, веслування в залі. Перші такі Ігри відбулися в 2014 році в Олімпійському парку королеви Єлизавети у Лондоні.

Україна ж вперше взяла участь у цих змаганнях у 2017 році в Торонто як союзник НАТО в миротворчих місіях по всьому світу, а також через війну на сході нашої держави.