Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Дюбуа оскаржить результат бою проти Усика, бо в нього “вкрали перемогу”

Дюбуа оскаржить результат бою проти Усика, бо в нього “вкрали перемогу”
Фото: twitter.com/DynamiteDubois

Даніель Дюбуа оскаржить результат бою проти Олександра Усика. Команда 25-річного британця прагне отримати бій-реванш. Про це повідомило Суспільне Спорт.

Команда  Дюбуа та сам британець одразу в ринзі після завершення поєдинку заявили, що вони будуть оскаржувати рішення арбітра. Вони вважають, що в Дюбуа "вкрали" перемогу. Усе це через епізод на початку п'ятого раунду, коли Даніель Дюбуа наніс удар по Олександру Усику, і українець упав на канвас. Рефері в ринзі класифікував цей удар як нижче поясу, тому бій призупинили і дали час Усику на відновлення.

- Я не вважаю, що це удар нижче поясу. Я думаю, що наніс його за правилами і що у мене вкрали перемогу. Мене сьогодні пограбували, я ще повернуся, – сказав Дюбуа в ринзі.

Промоутер британця, Френк Воррен, був ще красномовнішим у ринзі. Він продовжив репліку в коментарі для TNT Sports одразу після боксера.

- Це не був удар нижче поясу. Вони [судді] не зняли жодних очок з Дюбуа. Мені подобається Усик, але це було суто домашнє суддівство. Олександр не був готовий продовжувати, йому надали кількість хвилин на відновлення. Як довго він підіймався? – заявив Воррен.

Таким чином, Воррен хоче досягти проведення реваншу між Усиком та Дюбуа – умова, що не була прописана у контракті.

- Ми подамо апеляцію на те, що відбулося. Керівні структури мають переглянути та оголосилити про реванш. Удар був чистим, Дюбуа мав виграти, – заявив промоутер британця.

Реакція Усика: Бокс – не вулична бійка

Олександр Усик на пресконференції вже відповів, що бокс – не вулична бійка та не можна бити людей у пах.

- Багато хто каже, що удар був "легальним"? Готовий з ним [Дюбуа] побитися завтра. Реванш, вулична бійка. Я готовий. Завтра, навіть прямо зараз. На голих кулаках. Без ніг, лише на руках. Не можна людей бити у пах. Бокс – це спорт джентльменів, а не вулична бійка. Чи брудно бився Дюбуа упродовж бою? Не маю уявлення. Можливо, — заявив Усик.

Також українець відповів ще на одну претензію британця - про високо одягнуті шорти.

- Усик винний, як у нього шорти одягнуті? Якщо ми станемо у ринзі та подивимося, як у Усика та Дюбуа були шорти вдягнуті, то це однакова висота. Він програв, і каже, що у мене були шорти [високо одягнуті] – можу битися і без них.

Дюбуа кілька разів пробивав нижче поясу

Упродовж бою Даніель Дюбуа кілька разів пробивав нижче поясу, на що Олександр Усик звертав увагу рефері. У епізоді в п'ятому раунді через зупинку таймера, пауза на відновлення тривала близько п'яти хвилин.

У ніч на 27 серпня Олександр Усик захистив чемпіонські пояси у надважкій вазі у боксі. 36-річний українець переміг Даніеля Дюбуа у бою, що пройшов у Вроцлаві та був номінально домашнім для Усика. Поєдинок достроково завершився згідно з рішенням судді у дев'ятому раунді. Рефері в ринзі зупинив його після другого нокдауну від Усика. Українець відправив Дюбуа в перший нокдаун на останніх секундах восьмого раунду, а в дев'ятій 3-хвилинці – зробив це вдруге. Після цього суддя ухвалив рішення про зупинку бою.

Дюбуа уперше боксував за звання чемпіона світу, Усик вдруге захищав свої титули та присвятив перемогу Україні, ЗСУ, команді та сім'ї. Це перша за пʼять років перемога Олександра Усика нокаутом та перша перемога українця нокаутом у надважкій вазі.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Usyk. The Cat. Oleksandr (@usykaa)