Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Стрибунка Бех-Романчук не пройшла кваліфікацію на Чемпіонат світу через заступи, Україна це оскаржить

Стрибунка Бех-Романчук не пройшла кваліфікацію на Чемпіонат світу через заступи, Україна це оскаржить
Фото: Getty Images

Українська легкоатлетка Марина Бех-Романчук не пройшла кваліфікацію на фінал Чемпіонату світу-2023 у Будапешті через три заступи під час стрибків у довжину. Українська сторона подала протест на заступ Бех-Романчук у другій спробі, повідомляє "Суспільне Спорт".

Бех-Романчук виступала у групі А, де було 18 спортсменок. Аби пройти далі, українка мала стрибнути нормативні 6.80 метра або увійти до дванадцятки фіналісток за добором. Бех-Романчук зробила три заступи під час трьох строб і стала днією з двох спортсменок без жодної вдалої спроби. Без результату також фінішувала француженка Гілларі Кпатча, яка травмувалася після першого стрибка.

Згодом тренер збірної України Олексій Сердюченко заявив, що протест України щодо заступу Марини Бех-Романчук відхилили. 

- На жаль, наші аргументи не були враховані. З точки зору самих правил, тут сперечатися з суддями не має сенсу, бо вони, зі свого боку, праві. Але, з іншого боку, при бажанні, на нашу думку, можна було б трактувати ситуацію на користь спортсмена, – сказав Сердюченко у коментарі "Суспільному".

Бех-Романчук вперше з 2017 року не пройшла у фінал стрибків у довжину на чемпіонаті світу. Вдесяте в кар'єрі українка не показала жодного результату на змаганнях зі стрибків у довжину. Востаннє це сталося на Європейських іграх-2023 у Кракові.

23 серпня Бех-Романчук стартує у кваліфікації свого другого турніру на ЧС-2023 — у потрійному стрибку.

Фото: REUTERS

Фото: REUTERS

Фото: REUTERS

Фото: REUTERS

Фото: REUTERS

Фото: REUTERS