Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
1 травня
Завантажити ще

Ольга Харлан продовжить боротьбу на чемпіонаті світу – FIE призупинила її дискваліфікацію

Ольга Харлан продовжить боротьбу на чемпіонаті світу – FIE призупинила її дискваліфікацію
Фото: facebook.com/vgytzait

Міжнародна федерація фехтування (FIE) дозволила продовжити виступи на чемпіонаті світу українській фехтувальниці Ользі Харлан, яку дискваліфікували за відмову потиснути руку російській спортсменці. Про це повідомив міністр спорту Вадим Гутцайт у своєму Фейсбуці.

– Ольга Харлан допущена до командних змагань на чемпіонаті світу. Це справедливе та вірне рішення. Розгляд питання щодо дискваліфікації відкладено, - написав міністр.

За його словами, Харлан приєднається до змагань у рамках чемпіонату світу, які відбудуться 29 липня в італійському Мілані.

Українська шаблістка Ольга Харлан на чемпіонаті світу з фехтування відмовилася потиснути руку росіянці Ганні Смирновій, над якою здобула перемогу. Після скандалу організатори турніру дискваліфікували її, що позбавило Харлан можливості виступати як в особистому, так і командному складі.

Україна подала апеляцію на рішення Міжнародної федерації фехтування Внаслідок цього Харлан продовжить боротьбу на ЧС, також МОК автоматично її допустив до участі на Олімпіаді-2024 у Парижі.