Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
6 травня
Завантажити ще

Україна оскаржить дискваліфікацію Харлан, але про повернення на чемпіонат світу не йдеться

Україна оскаржить дискваліфікацію Харлан, але про повернення на чемпіонат світу не йдеться
Фото: twitter.com/dmytrokuleba

Україна готує протест і оскаржуватиме рішення Міжнародної федерації з фехтування, яка дискваліфікувала саблістку Ольгу Харлан за відмову потиснути руку суперниці-росіянці. Про це заявив президент Федерації фехтування України Михайло Ілляшев в ефірі телемарафону.

- Ми готуємо протест, оскаржуватимемо це рішення. Адже суддя, який безпосередньо працював на цьому поєдинку, не давав чорної картки, не дискваліфікував її. Це вже потім почалися "підкилимні ігри". Ця дискваліфікація з'явилася вже після того, як визначилася наступна суперниця Харлан, навіть був призначений суддя на наступний бій. Ми сподіваємось, що розгляд апеляції завершиться днями. Але вже про те, щоб її повернули на ці змагання, не йдеться. У цьому випадку ми намагатимемося досягти того, щоб скасували цю чорну картку, дискваліфікацію, заявив Ілляшев.

На інцидент із українською спортсменкою вже відреагували і в українському МЗС. Глава міністерства Дмитро Кулеба заявив, що права Харлан слід відновити і допустити спортсменку до змагань після того, як її дискваліфікували через відмову потиснути руку російській суперниці. А Смирнова, програвши на полі бою, вирішила грати нечесно.

- Ганна Смирнова програла чесну конкуренцію і вирішила зіграти брудно з рукостисканням. Саме так діє російська армія на полі бою. Ольга Харлан виграла чесний конкурс та повела себе гідно. Я закликаю відновити права Харлан і дозволити їй брати участь у змаганнях, - написав Кулеба у соцмережах.

Лідера збірної України з фехтування Ольгу Харлан дискваліфікували на чемпіонаті світу в Мілані після відмови потиснути руку "нейтральній" росіянці Ганні Смирновій. За правилами турніру рукостискання є обов'язковим, і без нього результат поєдинку може бути скасований. Після поєдинку росіянка подала скаргу, і Міжнародна федерація фехтування її задовольнила.