Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
27 квiтня
Завантажити ще

Факт. Краще, ніж на 2020. Що очікує збірну України на Євро-2024

Факт. Краще, ніж на 2020. Що очікує збірну України на Євро-2024

За підсумками трьох матчів кваліфікації Євро-2024 національна збірна України посідає другу сходинку у квінтеті С, що дає змогу сподіватися на успішне вирішення поставленого перед нашими футболістами завдання потрапити у фінальну частину змагання. Й хоча наш відомий фразеологізм розказує про батька, пекло й куди не варто лізти заздалегідь, для футболу можна зробити виняток. І поговорити про варіанти нашої долі на святі турніру найкращих збірних Старого Світу.    

Матчі улюбленої команди всієї України варто смакувати з перевіреними операторами. Платформа vbetua встигла зарекомендувати себе надійним партнером усіх палких вболівальників і давно має міцні позиції на ринку послуг. 

Щадний формат турніру — на користь збірним рівня «синьо-жовтих»

Починаючи з 2016-го, чемпіонат Європи з футболу зазнав серйозних змін, а критики нововведень не раз казали про реформи змагання як про «сміховинні» й такі, які турніру лише нашкодили. Якоюсь мірою значення перемог у сонмі найбільш успішних збірних континенту дійсно обезцінилося, але — лише на ранніх стадіях чемпіонату. 

З самим форматом першості ми всі добре знайомі. Україна брала участь у змаганні 24-х (а не 16-ти, як раніше) провідних збірних в фінальній стадії Євро в обох випадках. І якщо наш заплив за успіхом у 2016-му ліпше не згадувати, то виступ у постковідний 2021-й за 2020-й серця уболівальникам гріє досі. Тоді Україна опинилася у топ-8 саме завдяки можливості виходу з групи чотирьох команд, які посіли треті місця в шести квартетах турніру, й виступили краще за ще двох конкурентів.    

Не вийти з групи складніше, ніж потрапити у фінальну частину

Власне кажучи, головною особливістю «модернізованого» Євро варто назвати максимально широкі можливості для виконання завдання-мінімум. Завадити кваліфікації в стадію плей-офф змагання може лише факт клінічно слабкої гри команди, яка з тих чи інших причин у фінальній стадії нівелювала всі здобутки, надбані протягом проходження відбору. 

У випадку збірної України вагомим фактором на користь виходу з групи виглядає наш досвід. Мова не тільки про придбання дорогоцінної практики матчів найвищого рівня багатьма нашими футболістами, а й про надбані гострі відчуття на минулому турнірі. Тепер наша команда має ідеальне уявлення на тему, як ліпше не грати за будь-яких обставин. 

Німеччина — фартова земля для українців

Не варто забувати й про опосередковані аспекти, які непрямо вказують на можливість успішного виступу нашої команди на змаганні під номером 2024. Мова про місце проведення турніру. Чемпіонат Європи прийме Німеччина — держава, на території якої Україна не просто здивувала світ, а вперше заявила про себе у повен голос в компанії найкращих збірних світу. 

Мова про мундіаль 2006-го, коли команда під орудою Олега Блохіна опинилася в фінальній стадії великого турніру вперше в історії. Й одразу встановила орієнтир для всіх майбутніх поколінь наших футболістів, опинившись у вісімці найсильніших колективів планети.