Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Генсека Української асоціації футболу, якого доставили до суду в кайданках, відпустили

Генсека Української асоціації футболу, якого доставили до суду в кайданках, відпустили
Фото: uaf.ua

Шевченківський районний суд Львова відпустив Генерального секретаря УАФ Юрія Запісоцького, якого затримали у Києві та доставили на засідання. Про це 5 липня заявила пресслужба Української асоціації футболу.

- Офіційно. Коментар адвокатів УАФ. Незаконне затримання Генерального секретаря УАФ Юрія Запісоцького припинено! Таке рішення ухвалив суд за ініціативою адвокатів Української асоціації футболу, - йдеться у фейсбуці Української асоціації футболу.

Раніше, у середу, Footballhub повідомив, що Генсека УАФ Юрія Запісоцького у кайданках доставили до суду, а вчора його затримали “на КП біля Києва”. 4 липня в УАФ заявили, що вранці Запісоцького незаконно затримали представники силових структур. Наразі Генсек УАФ проходить військово-лікарську комісію та уточнення даних в одному з територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (військовому комісаріаті). Жодних підстав для затримання Запісоцького нібито не було. Чергове засідання Шевченківського районного суду Львова, де був запланований розгляд питання про зміну запобіжного заходу, було призначено на 6 липня.

Юрій Запісоцький проходить у справі щодо розкрадання коштів на будівництві заводу з виготовлення штучної трави для футбольних полів. 16 червня Шевченківський районний суд Львова змінив запобіжний захід голові УАФ Андрієві Павелку та відправив його під варту на 60 діб до 14 серпня без можливості внесення застави. У листопаді 2022 року Печерський районний суд Києва заарештував Павелка на два місяці, однак за нього внесли заставу в розмірі 9,88 мільйона гривень

В УАФ вважають, що порушена кримінальна справа — це “кампанія незаконного тиску на УАФ”, наслідок “брудної медійної кампанії”, яка спочатку була пов’язана з виборами до Виконкому УЄФА, а потім - з боротьбою за крісло президента УАФ. 

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Footballhub (@foothubua)

Новини по темі: Андрій Павелко УАФ