Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
1 травня
Завантажити ще

Українські скейтбордисти вперше в історії братимуть участь у відборі на Олімпійські Ігри

Українські скейтбордисти вперше в історії братимуть участь у відборі на Олімпійські Ігри

Двоє українських скейтбордистів Юрій Коротун та Богдан Совет взяли участь у першому відбірному турнірі на Олімпійські ігри. Це перший випадок в історії, коли Україну представлять у цьому виді спорту. Про це повідомляє "Donttakefake".

Юрій Коротун та Богдан Совет отримали запрошення взяти участь у відбіркових змаганнях Міжнародної Федерації Роликового Спорту та Скейтбордингу (World Skate) на Олімпійські ігри після тривалих переговорів між українською стороною та представниками WS. World Skate є головним організатором Олімпійських ігор зі скейтбордингу.

Міністерство Молоді та Спорту України та Українська Федерація Роликового Спорту під керівництвом Олександра Симоненка (це офіційний представник World Skate в Україні) надали допомогу в отриманні дозволів на поїздку та інших організаційних питаннях. Також у цьому процесі брала участь ГО "Street Culture", яка займалася узгодженням із міністерством.

- Це був тривалий та складний процес переговорів та встановлення дипломатичних відносин з WS, Міністерством спорту України та офіційними представниками WS в Україні – Українською федерацією роликового спорту. Непорозуміння, суперечки, нерви, компроміси, обмежені ресурси та час, але ми це зробили, – заявив менеджер українських скейтбордистів Максим Карпенко.

Перший етап кваліфікації на Олімпійські ігри, в якому беруть участь Совет та Коротун, пройде у Римі 22-23 червня. Першого дня відбудеться відбірковий тур, а другого - чвертьфінали, півфінали та фінали. Серед етапів кваліфікації, що залишилися на Олімпіаду, в яких можуть взяти участь Юрій і Богдан, - турнір у швейцарській Лозанні (9-16 вересня) і турнір у Японії (10-17 грудня).