Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Рекордсмен Книги рекордів Гіннеса Дмитро Косатий: Хотів зібрати грошей на амуніцію для фронту

Рекордсмен Книги рекордів Гіннеса Дмитро Косатий: Хотів зібрати грошей на амуніцію для фронту
Фото: weukraine.tv

Нещодавно у місті Харків відбувся спортивний захід, на якому військовослужбовець, старший лейтенант ЗСУ Дмитро Косатий встановив одразу національний і світовий рекорди у виконанні силових вправ.

Це був світовий рекорд по кількості віджимань від підлоги на кулаках за 60 секунд. Дмитро зміг віджатись неймовірні 128 разів за хвилину, що за темпом навіть швидше, ніж 2 віджимання за секунду. Косатий перевершив рекорд італійського рекордсмена Ріно Рестіво, який того року зумів віджатись 116 разів. Заявку на це неймовірне досягнення українця прийняла Книга рекордів Гіннеса.

Також Дмитро показав просто фантастичний рівень у підтягуваннях на турніку -- 110 підтягувань на турніку за 3 хвилини!

Ці досягнення для нього не перші. У 2020 році він зумів виконати 1001 підйом з переворотом на турніку за 3 години і 24 хвилини, що стало рекордом України.

- Як готувався? Вранці, перед службою. І після. Бувало по 2 тренування в день, іноді було й одне. Мій тренер Олена Привалова розписувала тренування на тиждень. Та за місяць до фіксації досягнень вона почала коригувати заняття з урахуванням самопочуття, - каже Дмитро Косатий.

Тренується Дмитро рано вранці, перед службою. Фото: facebook.com/dmytrokosatyy99

Тренується Дмитро рано вранці, перед службою. Фото: facebook.com/dmytrokosatyy99

Дмитро почав займатись разом з тренером в 2022 році, і це допомогло йому встановити нові рекорди. Черпав хлопець натхнення для себе з багатьох джерел.

- Хочу прославляти український народ, воїнів, які захищають нас. Звичайно, хочеться надихати молоде покоління займатися спортом і прославляти Україну, розвиватись. А ще брат мого друга Володимира Мельника зараз на передовій, «на нулі». І моєю метою було зібрати на благодійній основі гроші для амуніції бійців, - каже Дмитро Косатий.

Свою перемогу Дмитро присвятив синові своїх друзів, який віддав своє життя, захищаючи Україну від ворога.

- Маленька ціль збулась. Дякую Господу Богу. Захищаючи нашу країну, загинув син моїх друзів Ігор Анатолійович Височенко - і я пообіцяв собі, що зроблю світовий рекорд в підтримку їхньої сім’ї. Біль на серці і в душі, що, захищаючи нашу Батьківщину, помирають стільки наших хлопців і дівчат… Друзі, цінуйте кожен день свого життя! Підтримуйте військових, будьте добрішими, в єдності наша перемога! Слава Україні! Героям слава, - написав рекордсмен на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

Свій спортивний шлях і бажання досягти успіху новоспечений рекордсмен описує так:

- Я така ж проста людина, як і всі. Просто треба в цьому світі шукати себе, не здаватись, йти далі, як би не було складно. Це такі, знаєте, банальні речі. Якщо робиш щось, то робити це треба з душею і серцем, з гарним настроєм. Тоді все й вийде. Не здаватися. Я думаю, ті, хто не буде здаватись, рано чи пізно досягнуть бажаного, - каже Дмитро Косатий.