Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Легенда повертається: експерти про перспективи Андрія Ярмоленка у київському «Динамо»

Легенда повертається: експерти про перспективи Андрія Ярмоленка у київському «Динамо»
Фото: dynamo.kiev.ua

Лідер збірної України Андрій Ярмоленко може найближчим часом повернутися до рідної країни. Після завершення контракту з «Аль-Айном» (ОАЕ), де він виступав під керівництвом Сергія Реброва, українець має статус вільного агента. І, як повідомляє телеграм-канал « Динамо» (Київ) Insidе », гравець дуже близький до повернення до рідного клубу.

Умови, на яких може прийти Ярмоленко, є незвичайними – контракт 1+1, а після його закінчення гравець обіймає посаду спортивного директора клубу. Ця угода буде підписана після матчів збірних з Північною Македонією та Мальтою (16 та 19 червня).

Минулого сезону Ярмоленко має непогані показники. Він забив 12 голів та оформив 6 результативних передач у 33 матчах за «Аль-Айн». Команда разом з Ярмоленком зуміла посісти друге місце в чемпіонаті ОАЕ і дійшла до фіналів кубка та суперкубка, але всі три трофеї його клуб програв «Аль-Шардже». Цікаво й те, що Ярмоленко не став продовжувати контракт із командою з Еміратів і залишив її цього літа разом з тепер уже новим наставником збірної України Сергієм Ребровим.

Слід в історії

Андрію Ярмоленку зараз 33 роки. За свою кар'єру він пограв у київському «Динамо» з 2006 по 2017 роки, де став легендою клубу та одним із найкращих гравців в історії киян. Він забив за київське «Динамо» 99 голів, що дозволило йому посісти 6-те місце у списку найкращих бомбардирів в історії українського чемпіонату.

Європейський етап кар'єри для Ярмоленка, за нинішніми мірками, розпочався досить пізно. У віці 27 років перейшов до «Борусії Дортмунд», але прижитися там не вдалося, та й конкуренти на позицію були авторитетними у світовому футболі гравцями. З Дортмунда Ярмоленко переїхав до лондонського «Вест Гему», як свого часу колись зробив Сергій Ребров. А звідти вже до вищезгаданого клубу з ОАЕ.

Вписав свій внесок футболіст і в історію національної збірної України, де він був суперрезультативним нападником. За 113 ігор Ярмоленко забив у футболці збірної 45 голів, що на 3 м'ячі менше, ніж у абсолютного лідера збірної Андрія Шевченка. І Ярмоленко все ще має шанс обійти Шеву за цим показником.

З 2009 року і до переходу в Дортмунд у 2017 році Андрій Ярмоленко був лідером «Динамо». Фото: Football.ua, https://commons.wikimedia.org

З 2009 року і до переходу в Дортмунд у 2017 році Андрій Ярмоленко був лідером «Динамо». Фото: Football.ua, https://commons.wikimedia.org

Може бути корисним «Динамо»

Якщо повернення Ярмоленка до «Динамо» відбудеться, то це буде чудовою історією. У якомусь сенсі Ярмоленко повторить шляхи Андрія Шевченка та Сергія Реброва, які після свого етапу міжнародної кар'єри поверталися догравати на батьківщину. Поза сумнівом, Ярмоленко – знакова особистість в історії клубу, та його появу на полі вболівальники сприймуть із захопленням.

- Повернення Андрія Ярмоленка до київського «Динамо» мене не здивувало. Його перебування в "Аль-Айні" можна назвати успішним. Але, по-перше, клуб залишив Сергій Ребров. Далеко не остання причина трансферу Андрія саме до цього клубу. По-друге, Ярмоленко найближчим часом замислиться про завершення спортивної кар'єри. А це означає, що настав час подумати про своє майбутнє. Завжди приємно закінчувати там, де починав. Де тебе люблять та цінують. Андрій Ярмоленко – один із найкращих українських футболістів за всю історію. Якби не травми – впевнена, що його кар'єра була б у рази успішнішою. Втім, навіть зараз він може бути корисним для «Динамо». Думаю, навіть дуже, – каже футбольний коментатор Галина Винниченко.

Щодо інших майбутніх трансферів киян, Галина Винниченко вважає, що вони потрібні. Але вона не впевнена, що за нинішніх умов «динамівці» здатні якісно провести трансферну кампанію.

Євро-2012 стало першим із трьох, у яких нападник виходив у футболці борної. Фото: Football.ua, https://commons.wikimedia.org

Євро-2012 стало першим із трьох, у яких нападник виходив у футболці борної. Фото: Football.ua, https://commons.wikimedia.org

На полі Андрій ще дуже допоможе, а ось за межами - питання

- Повернення Андрія Ярмоленка до київського «Динамо» - загалом це класна новина. Така кіношна історія вже звична для футболу. Для українського вболівальника вона точно буде із приємним смаком, вона сприйматиметься лише з позитивом – це однозначно. І я вважаю, що Андрій ще достеменно допоможе на футбольному полі цій команді. Тим більше у тому стані та становищі, в якому перебуває команда «Динамо», такий майстер, топ-гравець, як Ярмоленко – це точно посилення, навіть у його віці, - каже футбольний аналітик Євген Кузьменко.

Інше питання – це чутка про умови. Те, що він підпише контракт 1+1 і після цього відразу стане спортивним директором клубу. На неї експерт дивиться скептично, натякаючи на те, що це ще одне «динамівське серце» у керівництві клубу, яких так не люблять уболівальники.

- Я ніколи нічого не мав проти Андрія Ярмоленка. Він – легенда українського футболу без перебільшення. Він дуже крутий. Але цю новину про його можливу позицію спортивного директора в «Динамо» через 1-2 роки – ніяк не можу сприйняти у позитивному ключі. Для мене це очевидний мінус. Це шлях некомпетентності для українського футболу, це погано, – додав Євген Кузьменко.