Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
24 квiтня
Завантажити ще

Український плавець Романчук зійшов із дистанції на Кубку світу в Італії - його "підрізав" суперник

Український плавець Романчук зійшов із дистанції на Кубку світу в Італії - його
Фото: instagram.com/misha_romanchuk/

В італійському Гольфо-Аранчеа на етапі Кубка світу з плавання на відкритій воді стався інцидент, внаслідок якого український плавець Михайло Романчук був змушений зійти з дистанції. Про це повідомляє "Суспільне".

За словами спортсмена, під час виступу від нього відмахнувся один з італійських спортсменів, але хтось завадив йому доплисти до фінішу - він не побачив.

- Це сталося на третьому колі, майже чотири кола пропливли. Був якийсь з італійців, хто точно сказати не можу, адже їх було 33. Наслідки ніякі, просто дуже болить ніс. Сподіваюся, щоб надвечір він не опух, і я зміг далі тренуватися та плавати, - розповів спортсмен.

Романчук стверджує, що на момент запливу залишав достатньо простору для суперників - причин для таких дій з боку плавців не було.

- Мені незрозуміло, як це сталося, бо я залишав достатньо місця. Навіщо взагалі штовхатися? Не було причин, це середина дистанції, все попереду, - наголосив українець.

Як зазначив плавець, під час свого виступу він мав добрі шанси показати високий результат на змаганнях, але через інцидент був змушений завершити участь у турнірі.

- Плив я в першій десятці. Німець Олівер [Клемет], що плив за мене, фінішував третім. Ми мали свою тактику, ми її дотримувалися, але, скажімо, деяким італійцям вона не сподобалася. Але це спорт, нічого не вдієш, – сказав Романчук.

Для Романчука це був другий старт у кар'єрі на рівні Кубка світу на відстані 10 км. 2022 року в Німеччині він став срібним призером. Переможцем Кубка світу у Гольфо-Аранчі став угорець Крістоф Разовскі. На фініші дистанції він випередив італійця Домініка Ачеренца на 2:50 секунди.