Завантажити ще

Українська тенісистка Корашвілі вперше вийде на корт після пересадки кісткового мозку

Українська тенісистка Корашвілі вперше вийде на корт після пересадки кісткового мозку

Українка Олександра Корашвілі, яка перенесла трансплантацію кісткового мозку, відновлює свою професійну кар'єру. Тенісистка зіграє у кваліфікації турніру ITF W40 у Грузії, який відбудеться 1 травня. Про це повідомляє " Великий теніс України ".

У півфіналі відбірної сітки турніру в Тбілісі суперницею Олександри Корашвілі стала 16-а сіяна Анамарія Курцикашвілі (WTA 1270).

У травні 2020 року у Корашвілі діагностували мієлодиспластичний синдром з мієлофіброзом і для лікування була потрібна складна операція трансплантації кісткового мозку. У січні 2021 року українка пройшла лікування у Туреччині. Тепер через 2,5 роки вона зіграє свій перший професійний матч.

Олександра Корашвілі піднімалася на 414 місце в одиночному рейтингу WTA у 2016 році та займала 202-у позицію у парній класифікації у 2015 році. В активі українки 3 одиночні титули на турнірах ITF та 14 у парному розряді. У 2013 році Олександра разом із Барборою Крейчиковою зіграла у фіналі парного юніорського Australian Open. Навесні 2020 року Корашвілі стала випускницею Університету Оклахоми, за який виступала у тенісному студентському чемпіонаті.

Новини по темі: теніс Спортсмени