Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Президент Міжнародної федерації гімнастики відвідав прощання з Альбіною Дерюгіною та Банкову

Президент Міжнародної федерації гімнастики відвідав прощання з Альбіною Дерюгіною та Банкову
Фото: president.gov.ua

Президент Міжнародної федерації гімнастики Морінарі Ватанабе відвідав Офіс Президента України та зустрівся з його керівником Андрієм Єрмаком. Про це повідомила пресслужба глави держави.

- Я хочу подякувати вам за можливість проведення спортивних зборів для українських художніх гімнасток на території Японії, організованих минулого року, а також за особисту участь у церемонії прощання з видатною Альбіною Дерюгіною, – сказав Єрмак.

Також керівник Офісу Президента закликав Ватанабе підтримати недопущення російських та білоруських спортсменів до Олімпіади 2024 року. Андрій Єрмак зазначив, що 90% представників російської гімнастики одночасно є членами клубу російської армії – ЦСКА, “чим по суті представляють російських військових – саме тих, які щодня беруть участь у бомбардуванні, нищенні українських міст і вбивствах українців”.

Єрмак передав вітання від Президента Володимира Зеленського та попросив зрозуміти біль і трагедію України.

У зустрічі також взяли участь радниця – уповноважена Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дарія Герасимчук, сестра в.о. командира 36-ї бригади морської піхоти Сергія Волинського Тетяна Харько, міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт, спортсменка, українська легкоатлетка, призерка Олімпійських ігор Олена Говорова.

Також до зустрічі підключилася мама юної гімнастки Олександри Паскаль, яка втратила ногу внаслідок одного з російських ракетних обстрілів. Нині дівчинка має протез і з ним поступово повертається до занять. Марія Паскаль також висловилася за усунення російських спортсменів від Олімпійських змагань.

Олена Говорова зазначила, що присутності російських спортсменів на міжнародних змаганнях ніколи не зрозуміють спортсмени з України, які втратили своїх рідних і близьких через агресію Росії, побували в окупації, змушені були тренуватися у сховищах чи з постійними перервами через бомбардування.

Морінарі Ватанабе розповів, що відвідав Бучу, де на власні очі побачив наслідки дій російських військових, поспілкувався з місцевими мешканцями.

У суботу, 1 квітня, президент Міжнародної федерації гімнастики прийняв участь у прощанні з українською тренеркою з художньої гімнастики Альбіною Дерюгіною. Церемонія пройшла в Національній філармонії в Києві.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Iryna Deriugina (@irina.deriugina)