Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Україна втратила на фронті шість чемпіонів світу, України та Європи

Україна втратила на фронті шість чемпіонів світу, України та Європи
Фото: facebook.com/vgytzait

Нині понад три тисячі спортсменів, тренерів та працівників установ фізичної культури перебувають на фронті. Понад 250 із них загинули, захищаючи Україну від російських окупантів. Про це в інтерв'ю KP.UA розповів президент НОК України, міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт.

- Понад три тисячі спортсменів, тренерів і працівників закладів фізичної культури та спорту захищають наразі нашу землю, нашу незалежність, нашу свободу. На жаль, ми втратили 253 спортсмени й тренери. Серед них – шість чемпіонів світу, України та Європи, – сказав він.

Міністр зазначив, що з початку війни спорт набув особливого сенсу. Українці згуртувалися заради перемоги у війні з агресором, а українські спортсмени тим часом прагнуть перемог на спортивній арені, щоб привертати увагу до нашої країни та ефективно доносити всьому світові правду про події в Україні.

При цьому Гутцайт зазначив, що рік був вкрай складним для всіх спортсменів. Вимушена міграція, тимчасова відсутність всеукраїнських змагань, а також руйнація спортивної інфраструктури заважали процесу підготовки до змагань і створювали додаткові труднощі. Але, незважаючи на це, за рік повномасштабної війни спортсмени національних збірних команд з олімпійських та неолімпійських видів спорту, видів спорту для осіб з інвалідністю отримали більше нагород, ніж у попередні роки.