Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
24 квiтня
Завантажити ще

Стрибунка у воду Анна Письменська: Президент МОК може ухвалити ганебне рішення

Стрибунка у воду Анна Письменська: Президент МОК може ухвалити ганебне рішення
Фото: facebook.com/ukrainiandiving

Українські спортсмени досі не можуть стримати обурення щодо рішення Міжнародного олімпійського комітету щодо допуску росіян та білорусів до участі у літніх Олімпійських іграх 2024 року. Президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах заявив, що росіяни та білоруси можуть взяти участь в Олімпійських іграх – 2024 у Парижі. І пояснив своє рішення тим, що усунення спортсменів лише через паспорт не відповідає цінностям олімпійського руху.

Чемпіонка Європи зі стрибків у воду, капітан команди України зі стрибків у воду Ганна Письменська впевнена, що необхідно переконати голову МОК Томаса Баха, який озвучив такий вердикт комітету.

- Це просто не вкладається в голові, як можна допустити на Олімпійські ігри та інші міжнародні змагання спортсменів, які вітають та підтримують вбивства мирних громадян? Таких у в'язницю треба садити, а не давати їм зелене світло, – каже Ганна Письменська. - Мені важко уявити, як на одній арені зустрінуться шанувальники «руzzкого світу» та спортсмени, які втратили рідних та близьких, свої будинки, змушені вже рік жити у страху за життя. Це недопустимо. І ми, спортсмени, зараз об'єднані однією метою – завадити президенту МОК Томасу Баху ухвалити ганебне рішення.

Спортсмени впевнені, що у разі повернення у великий спорт, Росія знову отримає можливість задіяти спорт у своїх цілях з метою пропаганди.