Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
29 березня
Завантажити ще

Мудрик офіційно перейшов у "Челсі" за рекордні 70 мільйонів євро

Мудрик офіційно перейшов у

Лондонський футбольний клуб "Челсі" купив у донецького "Шахтаря" півзахисника Михайла Мудрика за 70 мільйонів. Ще 30 мільйонів євро бонусів гірники отримають як бонуси. Про це у своєму Фейсбуці повідомив генеральний директор "Шахтаря" Сергій Палкін.

– Сьогодні «Шахтар» підписав угоду про перехід Михайла Мудрика до «Челсі». Клуб отримає 70 млн євро і ще 30 млн як бонуси. Рекордна угода в історії українського футболу, яка показала, що наші гравці можуть мати вартість не меншу, ніж найкращі футболісти світу. Наполеглива праця, віра у свої сили та цілеспрямованість – якості, які допомогли Михайлу стати одним із найзатребуваніших футболістів світу, - написав Палкін.

Цю інформацію підтвердив і лондонський клуб. На офіційному сайті наголошується, що контракт із українцем підписано на 8,5 років.

- Я такий щасливий, що підписав контракт із «Челсі. Це величезний клуб у фантастичній лізі, і це дуже привабливий проект для мене на даному етапі моєї кар'єри. Я дуже радий познайомитися з моїми новими товаришами по команді і з нетерпінням чекаю на можливість працювати і навчатися у Грема Поттера та його співробітників, - сказав Мудрік.

Михайло Мудрік став найдорожчим гравцем в історії українського футболу та одним із найдорожчих трансферів для лондонського "Челсі". Як пише "Суспільне", перехід у "Челсі" стався на тлі тривалої саги з переходом Мудрика до "Арсеналу". Переговори щодо трансферу українця тривали кілька етапів: на першу пропозицію у розмірі 65 мільйонів євро – донецький клуб відповів відмовою. Зрештою остаточна пропозиція була суттєво підвищена – до 70 мільйонів євро, тоді як бонуси залишилися на рівні 20-25 мільйонів.

Новини по темі: ФК Челсі Шахтар Футбол