Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Олександр Петраков залишив посаду головного тренера збірної України

Олександр Петраков залишив посаду головного тренера збірної України
Фото: uaf.ua

Українська асоціація футболу не подовжила контракт із головним тренером національної збірної з футболу Олександром Петраковим, термін дії якого закінчився 31 грудня 2022 року. Про це повідомляє пресслужба організації.

- УАФ щиро вдячна Олександру Петракову та його тренерському штабу за високий професіоналізм та незабутні перемоги на посаді головного тренера національної команди. Унікальні досягнення Олександра Васильовича разом із юнацькими збірними України зі світовим чемпіонством команди U-20 назавжди золотими літерами вписані в історію українського футболу, - йдеться у заяві УАФ.

Сам Петраков подякував своїй команді за спільну роботу, а вболівальникам – за незмінну підтримку.

– Для мене цей період життя назавжди залишиться теплим спогадом у серці. Хочу подякувати гравцям національної команди та тренерсько-адміністративному штабу за те, що протягом півтора року ми були єдиним цілим, згуртованим та натхненним ідеєю захисту інтересів України на футбольному полі та поза ним. Ми прагнули здобути якнайбільше і подарувати Україні радість перемог у найважчий період новітньої історії держави, - сказав ексголовний тренер нацзбірної.

Про те, хто замінить Петракова, в УАФ наразі не озвучили. "Українська правда" пише, що нібито головним претендентом на місце головного тренера є легенда київського "Динамо" та збірної України Сергій Ребров, який нині очолює "Аль-Айн" (ОАЕ). За даними видання, Ребров уже попередньо погодив контракт із національною федерацією, але спочатку йому необхідно владнати договірні відносини з еміратським клубом.

Посаду головного тренера збірної України Олександр Петраков обіймав з 17 серпня 2021 року. Під його керівництвом команда провела 15 матчів. З них - шість перемог, сім нічиїх, дві поразки.