Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
28 березня
Завантажити ще

ЧС-2022: Дюмфрис знищує США, а Мессі перемагає та забиває гол у тисячному матчі

ЧС-2022: Дюмфрис знищує США, а Мессі перемагає та забиває гол у тисячному матчі
Фото: facebook.com/leomessi

Завершилися два перші поєдинки 1/8 фіналу Чемпіонату світу з футболу в Катарі. У першому матчі збірна Нідерландів впевнено здолала США, а правий захисник голландців Дензел Дюмфріс показав колегам, як потрібно грати у футбол. У другому матчі Аргентина неспішно переграла збірну Австралії і без Мессі знову не обійшлося.

Дюмфріс відправив додому «зірково-смугастих»

Американці бадьоро розпочали матч і вже на самому початку створили небезпечний момент – Пулішич пробив зблизька по воротах, але Нопперт врятував. Відповідь від голландської дружини не змусила довго чекати. На 10 хвилині матчу Дензел Дюмфріс прорвався флангом і віддав пас на набігаючого Мемфіса Депая - 10-й номер голландців точно пробив у дальній кут в один дотик, дістати той м'яч у воротаря збірної США Тернера шансів вже не було.

На 42-й хвилині лідер атаки американської команди Тімоті Веа грізно пробив з-за меж штрафного майданчика, але Нопперт зіграв впевнено і взяв м'яч, що незручно летить. Під завісу першого тайму голландець Дюмфріс розіграв із партнерами аут, який зовсім не віщував лиха для американців. Але через недопрацювання у захисті, голландці розрізали оборону, Дюмфріс знову вискочив праворуч, накотив на Дейлі Блінда, що набігає, той потужно пробив і рахунок став 2:0.

На самому початку другого тайму американці небезпечно розіграли кутовий, але щоб забити їм не вистачило розторопності у штрафному майданчику, скористатися втратою концентрації оборони суперника їм не вдалося. На 52-й хвилині Крістіан Пулішич непогано пробив з-за меж штрафного майданчика, але м'яч полетів прямо в руки Нопперта. На 60-й хвилині рахунок міг стати 3:0, Депай чудово пробив під поперечину після знижки від Гакпо, але воротар американців перевів м'яч вище воріт. На 70-й був ще гостріший момент - Тернер невдало відбив м'яч перед собою після дальнього удару, Депай дістав відскок і пробив майже впритул, але сам Тернер і виправив свою помилку блискуче зреагувавши на цей удар.

Через 5 хвилин після цього голландці ледь не зробили США подарунок, при передачі Мемфіс Депай обрізався і викотив м'яч прямо на Райта. Той не реалізував цей стовідсотковий момент, затяг м'яч надто далеко убік від воріт та епізод втратив свою гостроту. Але свій гол Райт таки забив на 76 хвилині матчу. У поєдинок безперечно повернулася інтрига. Було відчуття, що голландці зарано вирішили, що гра вже зроблена. Гол змусив помаранчевих прокинутися. Точку в матчі на 80-й поставив Дензел Дюмфріс, замкнувши точну передачу з лівого флангу від Дейлі Блінда.

Разом перемога Нідерландів із рахунком 3:1. Найкращим гравцем матчу стає правий захисник Дензел Дюмфріс, який віддав 2 результативні передачі та забивши 1 гол. Українським уболівальникам він добре відомий, саме він «кошмарив» українську оборону на Євро і зрештою не дав Україні забрати той матч.

"Альбіселесте" нервово пройшли австралійців

Збірна Аргентини виходила на матч у статусі абсолютного фаворита. Скромній Австралії просто не було чого протиставити проти команди Ліонеля Скалоне. Весь матч вони виглядали безнадійно.

Перший матч аргентинці грали максимально неквапливо, подекуди навіть вальяжно. Аргентинці придивлялися до суперника і дуже сильно обережніли, тримаючи в голові ще свіжу образливу поразку від Саудівської Аравії. Там поспіх і спроба грати швидко закінчилася погано. Тому Скалоне вибрав стриманий футбол і не влаштовувати навали біля воріт Меттью Райана. Аргентинці атакували весь матч малими групами по 3-4 особи. Більше зусиль у грі з таким суперником і не треба.

Такий економний підхід до атаки дозволив забетонувати захист так, що вільного простору австралійці при отриманні м'яча на половині суперника просто не мали. Створити щось «кенгуру» просто не вдавалося.

Наприкінці першого тайму Лео Мессі отримав м'яч від Ніколаса Отаменді та тонко пробив по воротах, м'яч пройшов між ніг захисника та влетів у ворота. Класичний ювелірний гол з Мессі. Рахунок став 1:0, що для Австралії означало фактичний виліт. Вони навіть до воріт Емільяно Мартінеса на той момент не дійшли жодного разу. Про те, щоб відігратися не було й мови.

Другий тайм аргентинці розпочали із заміни, пішов з поля Папу Гомес, вийшов Лісандро Мартінес. А через 7 хвилин після його виходу Меттью Райан і його партнери по команді організували справжнісінький привіз. Австралійський захисник віддав пас на воротаря, якого вже щільно пресингували, Райан у цій ситуації спробував вибити м'яч, але вийшло дуже погано, його відразу перехопив Хуліан Альварес і забив фактично у порожні ворота. Рахунок став 2:0.

Аргентинці надто розслабилися. У результаті проспали момент біля своїх воріт. На 77-й хвилині Гудвін відіграв один м'яч, забивши за допомогою рикошету від Енцо Фернандеса. На 80-й хвилині Бехич пішов у відчайдушний слаломний прохід і мало не зрівняв рахунок.

Пізніше вийшов на поле замість Альварес Лаутаро Мартінес. Лео Мессі відразу створив для нього два вбивчі моменти. Але в першому Лаутаро пробив повз ворота. У другому не зумів переграти Меттью Райана. У компенсований час команди обмінялися небезпечними моментами, але під час зустрічі це вже ніяк не вплинуло.

Які враження від збірної Аргентини? Відчуття таке, ніби у аргентинців досі на полі перший тайм проти збірної Мексики. Аргентинці як почали після поразки грати у прагматичний футбол, так і вперто продовжують це робити. Суперникам поки що не вдається нічого з цим вдіяти. Дійти до воріт Емільяно Мартінеса вдається рідко, та й з тієї причини, що самі аргентинці можуть десь проспати. Що говорить вкотре про випадковість поразки саудівцям.

А Лео Мессі можна привітати. Він зумів перемогти та забити гол у своєму 1000-му матчі у кар'єрі. Незабаром йому доведеться зіграти з Нідерландами, протистояння цих двох команд обіцяє бути цікавим.