Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

ЧС-2022: Мессі побореться з Левандовські, а Мбаппе намагатиметься забити кілька голів

ЧС-2022: Мессі побореться з Левандовські, а Мбаппе намагатиметься забити кілька голів
Фото: en.psg.fr

Груповий етап Чемпіонату світу в Катарі добігає кінця. Настав час заключних матчів для учасників груп «С» та «D». Сьогоднішній ігровий день розпочнеться о 17:00 одразу двома матчами: Австралія - Данія і Туніс - Франція.

3-й тур

Група D

  • 17:00 Австралія - Данія
  • 17:00 Туніс - Франція

Група C

  • 21:00 Польща - Аргентина
  • 21:00 Саудівська Аравія - Мексика

Австралія може створити сенсацію

Матч Австралія – Данія у квартеті «D» сьогодні має ключове значення. Австралія досить несподівано влаштувалась на 1-е місці, обігравши у минулому турі Туніс. Данія після двох ігор має лише 1 очко, здобуте у матчі з Тунісом. Французам обидві команди без питань програли. І ось тепер визначать найсильнішого між собою.

Дачани мають втрати - не зіграють Томас Делейні і Симон К'яєр. Це суттєво б'є по шансах команди Каспера Юльманна. У австралійців не зіграє травмований захисник Натаніель Еткінсон – це теж помітна втрата.

Букмекери в успіх Австралії не вірять, на її перемогу коефіцієнт 7:40, тоді як на перемогу Данії - 1:50. Європейці підходять до цього матчу у статусі фаворитів. Але Австралії не обов'язково перемагати, їм навіть нічия згодиться для виходу із групи, пересидіти в обороні увесь матч вони здатні.

Данці вийдуть на поле перемагати, інший розклад їм не підійде. Але чи зуміють? На цьому ЧС Данія зіграла дуже дивний матч із Тунісом, а потім програла у досить непоганому поєдинку французам. Виглядає «червона гвардія» помітно гірше, ніж на минулорічному Євро. Чомусь немає тієї злагодженості дій в обороні та такої ж ефективної атаки. З того, що радує, - це гра Крістіана Еріксена. Данець грає як справжній лідер, і сьогодні саме на його плечі лягає тягар відповідальності за цей матч – він той, хто може зробити різницю на полі. Що данці зроблять точно, то це активно атакуватимуть. Відсиджуватися в обороні їм немає сенсу. І саме тут Австралія може спіймати суперника на помилці.

Французи свою справу зробили, а Туніс, схоже, поїде додому

Туніс все ще має теоретичний шанс на вихід із групи. Для цього йому потрібно, щоб Австралія програла, а їм самим треба перемогти Францію, і бажано якнайсильніше. Різниця забитих і пропущених при такому розкладі, як у них, відіграватиме ключове значення. Тому шанси "орлів Карфагена" виглядають примарно. Можна сказати, що їх взагалі немає.

Франція свою справу зробила ще у минулому матчі з Данією. Команда Дідьє Дешама спокійно набрала 6 очок, її першому місцю нічого не загрожує. Швидше за все, французи застосують ротацію, дадуть основним гравцям відпочити. Але не лідеру команди Кілліану Мбаппе. Йому цей матч потрібно грати, він претендує на "Золоту бутсу", а тому пропускати гру з Тунісом, який чудово підходить, щоб відвантажити йому пару м'ячів, неприпустимо.

Найцікавіше сьогодні відбуватиметься о 21:00 у групі «С». Там зіграють Польща - Аргентина та Саудівська Аравія - Мексика.

Битва титанів - Мессі проти Левандовські

Перший із двох «матчів смерті » Аргентина виграла. Шанси у команди Ліонеля Скалоні на вихід із групи дуже хороші. Все, що потрібно, – перемогти поляків. 6 очок дозволять аргентинцям почуватися спокійно. А ось нічия може залишити за бортом за певних розкладів.

У Польщі позиції ще кращі. У неї зараз 4 очки, вона лідер групи, і їм навіть перемагати не обов'язково.

Інтрига у цьому матчі позамежна, бо хтось із топ-зірок, а саме Лео Мессі або Роберт Левандовскі, може залишити турнір. І якщо поляк ще у своїй кар'єрі, швидше за все, приїде на ЧС, то для Лео Мессі іншого шансу вже не буде. Раніше гравці часто стикалися один з одним у Лізі Чемпіонів – тут статистика на боці поляка, "Баварія" часто громила "Барселону", але кілька разів перемагали і каталонці. Дуель Лео і Роберта буде ключовою, саме від їхньої гри залежить результативність їхніх команд, вони у своїх збірних гравці системотворчі. Чий захист краще впорається з лідером, того й перемога.

Цей матч буде ще й воротарською дуеллю. Тут поляки однозначні переможці. Войцех Щенсни показав якусь феноменальну гру проти Саудівської Аравії. Він здійснив 5 сейвів, 2 з яких - це удар з пенальті і наступне просто вбивче добивання. Від мексиканців поляк також не пропускав. Саме надійна гра Щенсни дозволила Польщі здолати «орлів» і посісти перше місце в групі. Аргентинець Емільяно Мартінес вважається перспективним воротарем, для якого цей ЧС – це шанс опинитися у топ-клубі. Але поки що він так і не відзначився нічим особливим на цьому турнірі.

Якщо говорити про протистояння тренерів, то поляк Чеслав Міхневич помітно слабше Ліонеля Скалоні. У Польщі взагалі тренерська позиція вже багато років є слабким місцем. Через це команда так і не змогла розкрити увесь потенціал своїх лідерів Левандовські та Зеліньські.

Аргентинці - фаворити і йдуть за перемогою. Ця команда вже показала, що здатна справлятися із психологічним тиском. Розраховувати на те, що «альбіселесте» здригнуться, не варто. Їм відступати нема куди. Тому матч має вийти яскравим та атакуючим з їхнього боку. Польща ж діятиме прагматично та в'язатиме суперника – це і є її рецепт успіху на цей матч.

«Орли пустелі» битимуться з «Майя»

Перед початком ЧС усі пророкували команді Ерве Ренара безнадійне останнє місце у групі. Саудівську команду вважали за глухого аутсайдера, який приїхав на ЧС просто взяти участь. Але це виявилося помилкою – «орли пустелі» у першому ж турі перервали рекордну безпрограшну серію Аргентини. А потім створили безліч проблем полякам. Їм саудівці могли і не програти – майстерність Щенсни та рівень Левандовські зробили свою справу.

У саудівській команді зірок немає. Це класична команда-зірка, яка компенсує нестачу таланту самовіддачею та командною грою. На цьому ЧС аравійці показали, що мають у своєму арсеналі незвичайні тактичні прийоми, надійний захист, а ще - вміння тримати м'яч. Чого тут не вистачає, то це якісного плеймейкера, який міг би своїм пасом організувати гарний шанс нападникам. Саме цього не вистачило у грі з Польщею. І сьогодні нестача такої людини може відіграти свою роль.

Мексика історично успішна на ЧС. Зазвичай ця команда завжди виходить у плей-офф. Але щоб це зробити сьогодні, підопічні «Тата» Мартіно мають перемагати Саудівську Аравію з різницею у три м'ячі мінімум, а краще ще більше. Щоправда, на цьому ЧС мексиканці - одна з небагатьох команд, хто поки що не забив жодного голу. А саудівська оборона виглядає досить непоганою. Розгромної перемоги Мексики, хоч вона і є номінальним фаворитом, тут точно не буде. І так, ще «майя» треба сподіватися, що матч Польща – Аргентина не закінчиться нічиєю.