Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
24 квiтня
Завантажити ще

ЧС-2022: Франція перемогла Данію, а Мбаппе випередив Анрі

ЧС-2022: Франція перемогла Данію, а Мбаппе випередив Анрі
Фото: REUTERS

Національна збірна Франції здобула другу перемогу поспіль на Чемпіонаті світу з футболу в Катарі. Чинні чемпіони світу обіграли збірну Данії з рахунком 2:0.

Тренер французів Дідьє Дешам до матчу з Данією виставив нову лінію оборони: замість травмованого Лукаса Ернандеса вийшов його брат Тео, Жуль Кунде посів місце Бенжамена Павара, а досвідчений Рафаель Варан посів місце Конате. На своєму місці залишився лише Упамекано. На решті позицій грали ті ж гравці.

Каспер Юлманд теж вдався до змін у складі. Замість Симона Кьяєра зіграв Нельссон, а місце Ділейні, який отримав пошкодження, зайняв Ліндстрем. В атаці з'явилися Корнеліус та Дамсгор.

Матч почався неквапливо. Наразі гострий момент стався лише на 20-й хвилині матчу – після розіграшу штрафного небезпечно пробив Адрієн Рабйо, але Шмейхель врятував данців. А на 36-й хвилині Корнеліус втік у контратаку, але йому не вистачило точності. Перший тайм так і скінчився без голів.

У другому таймі Франція почала серйозно тиснути. На початку тайму Мбаппе небезпечно пробив, але Шмейхель знову врятував. А на 61-й хвилині Кіліан Мбаппе таки забив свій перший гол на цьому турнірі. Мбаппе отримав гарний пас від Ернандеса і він був точним. Забитий м'яч став 6 для 23-річного Кіліана на Чемпіонатах світу. Суперзірка французів обійшла за цим показником Зінедіна Зідана та Мішеля Платіні – у них було по 5.

Данія після пропущеного м'яча не розклеїлася, пішла відіграватись і вже через 7 хвилин зробила це. Забив захисник Андреас Крістенсен. Якоїсь миті данці могли навіть вийти вперед, але Уго Льоріс виручав.

Під завісу другого тайму французи все ж таки повернули ініціативу до своїх рук і почали атакувати. У підсумку на 86-й хвилині Кіліан Мбаппе забив другий м'яч. Чим обійшов Тьєррі Анрі, який забив за свою кар'єру 6 голів на ЧС.

Перемога Франції з рахунком 2:1 дозволила оформити їй вихід у плей-офф. Французи стали першою командою на турнірі, якій вдалося достроково вийти із групи. Вперше з 2006 року переможець чемпіонату світу зумів вийти з групи. Данці ж хоч і програли, але мають 1 очко і можуть ще вийти з групи, за умови, що Франція не програє Тунісу в останньому матчі, а самі данці здолають Австралію.

Новини по темі: Футбол Чемпіонат Світу