Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

ЧС-2022: Першими Мундіаль залишають господарі турніру – збірна Катару

ЧС-2022: Першими Мундіаль залишають господарі турніру – збірна Катару
Фото: twitter.com/QFA

Перші ігри другого кола групового етапу Чемпіонату світу з футболу подарували кілька несподіваних результатів. Іран раптово обіграв Уельс, Катар оформив достроковий виліт із турніру, а Нідерланди ледь не втратили перше місце у групі.

Преображення Ірану

Іранці після найжахливіших 6:2 від Англії здійснили справжній камбек у турнірному плані. Команда після першого туру була приреченою, але вчора зібралася і впевнено обіграла збірну Уельсу.

Іранці вже у першому таймі окреслили свої плани на гру. Спершу на 16-й хвилині Сердар Азмун вивів Алі Голізаде віч-на-віч із воротарем валлійців, пішов від воротаря і котнув м'яч уже у порожні ворота. Але гол було скасовано через офсайд, який побачили судді за допомогою ВАР.

Пізніше Азмун та Голізаде влучили у штангу. Але футбольна фортуна зрештою покарала Уельс, який не надто й заслужено здобув очки у минулому турі у грі зі США. На 86 хвилині воротар Уельсу Уейн Хеннесі збив за межами свого штрафного майданчика Мехді Таремі, що спричинило червону картку. Хеннесі став першим віддаленим гравцем на цьому турнірі.

Іранці довго не могли забити, але все ж таки дотиснули суперника на 90+9 хвилині – забив Роузбер Чешмі, який вийшов на заміну. А за дві хвилини Рамін Резаян забив ще раз.

Уельс після двох матчів має лише 1 очко. В Ірану тепер 3 очки. Від чого інтрига у цій групі закрутилася ще сильніше.

У США друга нічия поспіль

Другим матчем у групі «В» стало протистояння Англії та США. Після грандіозної перемоги англійців над іранцями очікувалася гольова феєрія і тут, але її не відбулося. Голів у поєдинку не було забито зовсім.

Гарет Саутгейт вирішив, що переможний склад міняти не варто і випустив на поле тих самих гравців, які розпочинали гру з Іраном. Очевидно, англійці налаштовувалися достроково вирішити питання виходу із групи.

У США у складі заміни були – замість Джоша Сарджента у старті вийшов 193 сантиметровий Хаджі Райт. Вибір зрозумілий - хотілося нав'язати боротьбу при стандартах, високий гравець тут дуже доречний.

Перший тайм закінчився навіть за переваги США. Англійці огризнулися лише наприкінці. Другий тайм пройшов у схожому ключі, США мали перевагу і в другій половині зустрічі. Роботи в англійських захисників було чимало, не зрозуміло ж звання кращого гравця матчу віддали захиснику «трьох левів» Харрі Магуайру. Сам матч закінчився з рахунком 0:0.

Що зрештою? У США друга нічия поспіль та 2 очки в активі. В Англії 4 очки. В останньому турі англійців чекає британське дербі з валлійцями. А США влаштує битву з Іраном за вихід із групи. У цьому квартеті турнір достроково ще ні для кого не закінчено!

Катар достроково вилетів

Збірна Катару зазнала невдачі і у другому матчі на домашньому ЧС. Катарці стали першою командою, яка достроково припинила боротьбу за вихід із групи. Не допомогли безмежні фінансові можливості збудувати національний футбол з нуля за кілька років – експеримент поки що можна вважати невдалим.

А ось збірну Сенегалу можна лише похвалити. Вона здобула першу перемогу на турнірі не лише для самої себе, а й усього африканського континенту загалом!

Матч розвивався у досить односторонньому порядку. Ще у першому таймі Діа відкрив рахунок. На початку другого тайму Сенегал збільшив перевагу, Дьєдіу забив гол. На 74 хвилині матчу на поле вийшов Мохаммед Мунтарі, який за 4 хвилини забив перший гол Катару на ЧС! Матч повернувся до інтриги рівно на 6 хвилин. На 84-й Дьєнг оформив остаточні 1:3.

Енер Валенсія поки що найкращий бомбардир ЧС

Нідерланди, як і англійці, мали вирішувати остаточно питання виходу з групи. Але команда Луї ван Гаала несподівано видала дуже поганий за якістю матч. Все почалося їм непогано. Вже на 6-й хвилині повели у рахунку, гол на свій рахунок записав перспективний нападник Коді Гакпо. Для нього це вже другий гол поспіль на ЧС!

Але на цьому голландці чомусь загальмували і кожні наступні 10 хвилин грали все слабше і слабше. У результаті наприкінці першого тайму еквадорці навіть зрівняли рахунок, зробив це Первіс Еступіньян. Але гол було скасовано.

А що далі? Еквадор відчув упевненість у тому, що йому під силу відігратися – що й сталося на початку другого тайму. Гол забив Енер Валенсія, для якого це вже третій гол на ЧС! Валенсія поки що найкращий бомбардир турніру. А ще він автор унікального досягнення – усі останні 6 голів Еквадору на Мундіалях забивав саме він.

Голландці ж показали поганий матч. За всіма параметрами програли його в одну хвіртку. 2 удари по воротах проти еквадорських 14-ти! Підвела еквадорців реалізацію. Свій гол голландці забили в єдиному моменті, де загалом потрапили по воротах.

Цей результат встановив остаточний малюнок у турнірній таблиці групи «А». Катар з нулем. Сенегал із трьома окулярами. Еквадор зненацька з чотирма. Нідерланди також мають 4 очки. В останньому турі у голландців Катар, якому взагалі більше втрачати нема чого. А Еквадор і Сенегал влаштують бій за вихід із групи.