Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Сенсація на ЧС: Аргентина програла Саудівській Аравії, не допомогли навіть рекорди Мессі

Сенсація на ЧС: Аргентина програла Саудівській Аравії, не допомогли навіть рекорди Мессі
Фото: Getty Images

Збірна Аргентини сенсаційно програла команді Саудівської Аравії з рахунком 1:2. Це був перший матч групи «С» та дебют нападаючого клубу «Парі Сен-Жермен» та капітана збірної Аргентини Лео Мессі на своєму п'ятому та останньому Мундіалі, що зробило його рекордсменом.

Беззаперечним фаворитом цієї зустрічі вважалися аргентинці. Здавалося, що труднощів виникнути не повинно. Що й було видно за першими 30 хвилинами матчу. "Альбіселесте" почали дуже жваво в атаці і вже на 9-й хвилині заробили пенальті. Саудівці припустилися помилки у штрафному майданчику під час розіграшу стандарту та завалили одного з аргентинських футболістів.

До 11-метрової позначки підійшов Лео Мессі і холоднокровним ударом у лівий кут розвів убік м'яч та воротаря. Для Мессі цей гол особливий – він перший гравець в історії Аргентини, хто забивав голи за збірну одразу на чотирьох різних Чемпіонатах світу! Лео забивав у 2006 році у Німеччині, у 2014 році у Бразилії, на чемпіонаті світу 2018 року та тут у Катарі! А ще він став першим гравцем в історії футболу, який зіграв на 5 різних Мундіалях.

Було відчуття, що вже в першому таймі саудівцям не уникнути розгрому. Аргентина підняла темп і ще забила три голи, але всі вони були скасовані. І взагалі аргентинці якось примудрилися за тайм цілих 7 разів забігти до офсайду.

Приблизно після 30 хвилин гра вирівнялася. Гостроти від «альбіселесте» поменшало. Команда ніби відчула, що вона точно сильніша за свого суперника, і перейшла на економ-режим. Саудівці так і не дійшли жодного разу до воріт аргентинців за тайм. У підсумку перші 45 хвилин закінчились із рахунком 1:0.

Другий тайм для Аргентини став шоковим. Володіючи м'ячем близько 30% ігрового часу, саудівці здійснили сенсацію! Усього двома ударами із двох зробили рахунок 1:2. На 48-й хвилині забив гол Аль-Шехрі, а на 53-й - Аль-Давсарі.

Далі Ліонель Скалоні на 59 хвилині провів потрійну заміну: на поле вийшли Лісандро Мартінес, Енцо Фернандес та Хуліан Альварес. Це були заміни за позицією, відпочивати пішли Ромеро, Папу Гомес та Леандро Паредес.

Аргентинці пішли вперед, почали давити саудівців далі. А ті на правах лідера забилися на своїй половині поля та періодично лякали «альбіселесте» жвавими контратаками.

Взагалі саудівці знайшли для себе відповідну тактику – при позиційних атаках аргентинців вони всією командою відходили на лінію штрафного майданчика і фактично не залишали простору для маневру аргентинцям. Через що ті були змушені робити постійні переведення м'яча з флангу на фланг. А при швидких вертикальних атаках саудівці зустрічали аргентинців дуже високо, через що і створювали для тих масу офсайдів і зуміли уникнути непотрібних пропущених м'ячів.

Арбітр компенсував 8 хвилин. Але й їх аргентинцям не вистачило. Саудівці блискуче боронилися і витримали тиск Мессі та компанії. А під завісу матчу воротар саудівців Аль-Оваїс завдав жахливого удару коліном у голову в гонитві за м'ячем своєму напарнику і тим самим травмував його.

Новини по темі: Футбол чемпіон світу