Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

ЧС у Катарі-2022: У гру вступають Мбаппе, Мессі та Левандовскі

ЧС у Катарі-2022: У гру вступають Мбаппе, Мессі та Левандовскі
Фото: instagram.com/andriyshevchenko

Третій ігровий день Чемпіонату світу в Катарі 22 листопада надасть можливість уболівальникам подивитися одразу чотири поєдинки. Три з них поєднує те, що в них є явні фаворити та аутсайдери. А один виглядає гранично рівним.

Першим матчем ігрового дня стане поєдинок групи "С" Агрентіна - Саудівська Аравія. Він відбудеться о 12:00 за київським часом. О 15:00 поміряються силами учасники квартету "D" Данія та Туніс. О 18:00 зіграють Мексика та Польща. Французи о 21.00 вийдуть на поле проти австралійців.

Розминка для аргентинців перед серйозними матчами

Лео Мессі та його компанія приїхали на Чемпіонат світу у статусі одного з головних фаворитів. І суперник для дебюту в аргентинців слушний. Скромна Саудівська Аравія, хоч і матиме величезну підтримку, нічого протиставити аргентинцям не зможе. Занадто велика різниця в класі у цієї пари. Швидше за все, неймовірна серія з 36 матчів без поразок для аргентинців триватиме.

Атака аргентинців в особі Лаутаро Мартінеса та найдосвідченішого Анхеля Ді Марії, швидше за все, не залишить шансів саудівцям. Що вже говорити про Мессі, для якого цей Мундіаль, швидше за все, останній у кар'єрі, багаторазовому володарю золотого м'яча цього року влітку виповнилося 35 років! А золотої медалі ЧС у його величезній колекції трофеїв поки що так і не з'явилося. Але варто відзначити, що й шансів на це у Лео особливо не було. Команда практично завжди була не досить хороша, щоб претендувати на золото. Але не цього разу! Зараз аргентинці у чудовій формі та з відмінним складом. І почати ЧС з такого простого суперника їм лише на руку - допоможе знайти правильний ігровий ритм для цієї машини.

«Червона гвардія» проти «Орлів Карфагену»

Команда Каспера Х'юлманна хоч і не має у своєму складі зірок масштабу Лео Мессі або Лаутаро Мартінеса, але проблеми здатна створити будь-кому. Це зіграна, непоступлива та дуже стабільна команда. Про неї чудово говорять її нещодавні подвиги на Євро-2020, де данці дійшли аж до півфіналу, та впевнений виступ у кваліфікації на ЧС і Лізі націй. Команда націлена на вихід із групи, а тому зобов'язана для цього перемагати Туніс.

«Орли Карфагену», як і вище згадані саудівці, нічого не можуть протиставити своїм суперникам. Чекати на диво вболівальникам Тунісу не доводиться. Хоч команда і є регулярним учасником ЧС, але виступає на ньому сумно, незмінно посідає 4-те місце у групі та їде додому.

Інтрига в цьому матчі, мабуть, лише можливий виступ Крістіана Еріксена, який пережив серцевий напад на попередньому Євро. Для нього цей матч особливий. Тоді данець достроково завершив Євро, і здавалося, що його кар'єра закінчилася так само трагічно. Але Крістіан повернувся і вже сьогодні зіграє з Тунісом та поведе команду за собою.

Мексику та Польщу чекає доленосний поєдинок

Це найбільш непередбачуваний матч ігрового дня. Фаворитів тут немає зовсім, що свідчать і букмекерські котирування, де на перемогу Мексики коефіцієнт 2.75, а на перемогу поляків 3.00.

Пара виглядає рівною, але все ж таки деякі переваги у кожної з команд є.

У поляків може зіграти розрахунок на найвищий індивідуальний рівень майстерності одного з найкращих нападаючих сучасності Роберта Левандовського (який обіцяв виступати на ЧС у капітанській пов'язці української збірної ). Та й про лідера «Наполі» Петра Зелінського теж не варто забувати – він здатний зіграти визначальну роль у цьому протистоянні. Цікаво подивитися і на молодого Миколу Залевського із «Роми».

Мексиканці виглядають цілісніше як команда. Там немає персоналій калібру Левандовського, але водночас немає й дисбалансу. Зі складу у мексиканців можна виділити Рауля Хіменеса, Ірвіна Лосано та Едсона Альвареса. Останній є найдорожчим гравцем команди, за даними Transfermarkt, 25-річний опорник коштує 35 мільйонів євро, і на цьому ЧС він цілком здатний підвищити свою вартість вдалими виступами за збірну.

Для обох команд цей матч буде визначальним для їхньої долі. І мотивації у мексиканців буде більше з тієї причини, що у другому турі саме їм гратимуть із мотивованою Аргентиною. Полякам календар трапився комфортніший – є надії у третьому турі зіграти з не основним складом аргентинців, які вирішили свої завдання у групі. А сумнівів у тому, що обидві команди будуть сильнішими за Саудівську Аравію, просто немає.

Багатостраждальна Франція проти "кенгуру"

Команда Дідьє Дешама за останні тижні пережила безліч потрясінь. Втрата Нголо Канте та Поля Погба вже давно не новина. Травма Каріма Бензема – ось де справжній удар по чемпіонських амбіціях. Триколірні втратили найкращого гравця світу, а трохи раніше й одного з найкращих гравців німецького чемпіонату Крістофера Нкунку. Є низка проблем зі здоров'ям і в решти гравців.

Навколо заявки французів на турнір також розмов було достатньо. Наприклад, чому не викликали одного з найкращих воротарів світу Майка Меньяна? Уго Льоріс давно вже не у своїй найкращій формі, але Дешам довіряє саме йому.

Але нехай все вище описане не вводить в оману. Запитань до нинішньої Франції хоч багато, але Австралію навіть у нинішньому стані вони перемагати зобов'язані. Гравців екстракласу у команди Дешама отже повно, чого тільки вартий один Кілліан Мбаппе, який отримав у свої руки шанс тягнути свою збірну на великому турнірі одноосібно. Проблеми Франції обов'язково розкриються, але значно пізніше, у матчах із суперниками серйозніше.

Щоправда, цього разу проти них ще й містичний прокльон – чемпіони ніколи не виходять із груп. Інакше як ще пояснити неймовірну низку травм гравців? Однак падіння однієї з подібних традицій (непрограш господарів у матчі-відкритті) ми вже побачили.

Нагадаємо, вчора Нідерланди перемогли Сенегал, Англія розгромила Іран, а Уельс та США не зуміли виявити найсильнішого.