Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
4 травня
Завантажити ще

ФБУ: Мінспорту разом із Кирилом Шевченком намагаються зірвати участь юніорської збірної України в ЧЄ з боксу

ФБУ: Мінспорту разом із Кирилом Шевченком намагаються зірвати участь юніорської збірної України в ЧЄ з боксу
Фото: ФБ Федерації боксу України

Самопроголошений «глава» Федерації боксу України Кирило Шевченко разом із керівниками Міністерства молоді та спорту намагаються зірвати участь юніорської збірної України на чемпіонаті Європи з боксу, що проходить у Монтезильвано, Італія. Про це йдеться в офіційній заяві ФБУ.

Як написано у заяві, міністр спорту Вадим Гутцайт та його заступник Людмила Панченко переробляють накази, щоб відібрати у збірної можливість змагатися на чемпіонаті Європи. Зокрема, у наказі про участь збірної у ЧЄ кінцеву дату змінено з 7 жовтня на 30 вересня.

Підставою стала нібито заборона збірної України виступати під державним прапором. При цьому Європейська конфедерація боксу вже надіслала офіційного листа, в якому запевнила, що наші боксери змагатимуться як спортсмени України, можуть використовувати форму України та символи боксу України, акредитація всіх боксерів та тренерів буде UKR, а прапор та гімн України будуть використані, якщо боксер виграє медаль.

«28 вересня президент Федерації боксу України Володимир Продивус прибув до Італії, щоб особисто перебувати в епіцентрі подій та зробити все можливе, щоб вирішити ситуацію на користь українського боксу. Натомість команда ФБУ працювала на міжнародній арені, і о 20:00 ми отримали лист від Європейської конфедерації боксу», — йдеться у заяві.

Незважаючи на це, Мінмолодьспорту разом із Шевченком погрозами змушують спортсменів та тренерів достроково припинити участь у ЧЄ та повернутися до України. Зокрема, старші тренери отримали листа: відмова каратиметься за законодавством у період воєнного часу.

«Ні маніпуляціям у пресі. Ні дзвінкам батькам боксерів. Ні погроз особистим тренерам», — заявили у ФБУ.

Федерація рішуче засудила такі спроби «зіграти на почуттях спортсменів заради власних інтересів». «Найгірше — що страждаєте у цій ситуації ви, боксери та особисті тренери, завдяки яким про український бокс знають у світі. Однак є факти, і вони беззастережно доводять, що люди так званої групи «Перезавантаження» (команди К.Шевченка. — Ред.) вам брешуть і брешуть усім українцям. Брешуть нахабно і цинічно, прикриваючись патріотизмом та військовою формою, яку одягають виключно для фото та відео, а до цього засмагали у Саудівській Аравії», — йдеться у заяві.